«Εκλογικό στοίχημα η Κρήτη για το ΠΑΣΟΚ»

Απορρίπτοντας τα σενάρια για το ενδεχόμενο συμπόρευσης με τη ΝΔ ή τον ΣΥΡΙΖΑ, την αμέσως επόμενη μέρα των εθνικών εκλογών, o πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής μιλώντας χθες στην Τηλεόραση CRETA και στους δημοσιογράφους Αντιγόνη Ανδρεάκη και Σωτήρη Μεταξά, διαμήνυσε πως έγινε αρχηγός της παράταξης προκειμένου το ΠΑΣΟΚ να παίξει «πρωταγωνιστικό ρόλο».

Στην πρώτη του συνέντευξη μετά την μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσε στον Άρειο Πάγο για την απόπειρα παγίδευσης του  κινητού του τηλεφώνου, αλλά και πρώτη τηλεοπτική του παρουσία σε μέσο Ενημέρωσης της Κρήτης ως αρχηγός του ΠΑΣΟΚ, ο Νίκος Ανδρουλάκης δεσμεύτηκε προσωπικά ότι «θα δώσω αγώνα για να δείξουμε ότι η Ελλάδα μπορεί καλύτερα», επαναλαμβάνοντας τη θέση ότι «θέλουμε μία κυβέρνηση με κορμό τη σοσιαλδημοκρατία».

Τόνισε ότι η Κρήτη αποτελεί εκλογικό στοίχημα για το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, καλώντας τον κρητικό λαό «να ξαναχτίσουμε τη μεγάλη δημοκρατική παράταξη που θα είναι η ναυαρχίδα των μεγάλων κοινωνικών αλλαγών και μιας ανθεκτικής οικονομίας για να μείνουν τα παιδιά στον τόπο μας».

Υπενθύμισε, εξάλλου, τους ιστορικούς δεσμούς του κόμματός του με το νησί: «Η Κρήτη πρωτοστατούσε στους αγώνες της Δημοκρατικής Παράταξης» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Παραδεχόμενος ότι «έγιναν λάθη» τα χρόνια διακυβέρνησης της χώρας από το ΠΑΣΟΚ, διαβεβαίωσε πως αυτά «δεν θα επαναληφθούν, δεν θα ξαναπληγώσουμε κανένα ιδιαίτερα με συμπεριφορές αλαζονείας και καθεστωτισμού. Αυτά τελειώσανε. Θα κάνουμε μία πορεία που καθένας θα νιώθει ότι αυτό που κάνουμε είναι λειτούργημα».

Δήλωσε ακόμα σίγουρος ότι «θα έρθει μία νέα εποχή που θα αναγεννήσει το ΠΑΣΟΚ».

Ο μεγάλος του στόχος είναι «ένα κοινωνικό κράτος και μία οικονομία ανθεκτική σε παγκόσμιες εξελίξεις», ενώ ο αγώνας του είναι διμέτωπος: «απέναντι στο λαϊκισμό και τον ελιτισμό».

Πατριωτικό του καθήκον, όπως είπε, είναι «να έχουμε μία ανθεκτική πατρίδα και ανθεκτική κοινωνία».

Ο κ. Ανδρουλάκης προσδιόρισε το προσεχές φθινόπωρο ως μία εποχή σημαντικών ανακοινώσεων για το κόμμα του. Στη ΔΕΘ θα παρουσιάσει τους βασικούς άξονες του προγράμματός του, ενώ θα προηγηθεί μία πολύ μεγάλη εκδήλωση για την επέτειο της 3ης Σεπτεμβρίου.

«Θα ανακοινώσουμε όλα τα ψηφοδέλτια μαζί, δεν θέλω να ανακοινώσω κάτι ξεχωριστά» απάντησε σε σχετική ερώτηση. Όσο για το εάν ο ίδιος θα είναι υποψήφιος στη γενέτειρά του, το Ηράκλειο, χαμογέλασε αινιγματικά επιβεβαιώνοντας ουσιαστικά τις φήμες. «Θα είναι πολύ σημαντικό για μένα» σχολίασε.

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα