Κρυφά τα χαρτιά του για το ποιον θα ψηφίσει στον δεύτερο γύρο των εκλογών στο Κίνημα Αλλαγής κρατά ο Παύλος Γερουλάνος.

«Έχουμε δεύτερη Κυριακή, δεν θέλω να προβλέψω τίποτα ακόμα. Οι δικοί μου ψηφοφόροι είναι άνθρωποι που έχουν τη δική τους αποφασιστική ικανότητα, να δουν τι θα κάνουν. Σημαντικό να αφήσουμε τον κόσμο να κρίνει τους υποψήφιους», είπε στο Open.

Στη συνέχεια τόνισε πως καταλήξει σε μια επιλογή στήριξης, βάσει τριών κριτηρίων:

  • Κατά πόσον θα γίνει ένα συνέδριο που θα μετατρέψει τις αρχές και τις αξίες του ΠΑΣΟΚ σε θέσεις για το σήμερα, για τη σημερινή εποχή.
  • Κατά πόσον θα καταρτιστεί ένα καταστατικό ενός πραγματικού και σύγχρονου κόμματος.
  • Κατά πόσον ο νέος πρόεδρος οργώσει την Ελλάδα και ενεργοποιήσει τα στελέχη του κόμματος που είναι αδρανή.

«Κάθε προεκλογική εκστρατεία έχει και αιχμές. Αν οι υποψήφιοι και αυτοί που έμειναν και όσοι έφυγαν έχουν πάρει τα μηνύματα από την κοινωνία, σημασία έχει η ενότητα», είπε.

Πάντως στις πρώτες του δηλώσεις μετά το αποτέλεσμα του α΄ κύκλου των εκλογών, ο κ. Γερουλάνος είπε πει:

«Νίκη της Δημοκρατίας! Νίκη του Κινήματος Αλλαγής. Το ΠΑΣΟΚ επέστρεψε, η Αναγέννηση της Παράταξης είναι στα χέρια μας. Δικαίωση, για όλους όσοι μιλήσαμε πολιτικά και δουλέψαμε για τη μεγαλύτερη δυνατή συμμετοχή».
Και πρόσθεσε:

«Αυτό που συνέβη στον πρώτο γύρο των εσωκομματικών εκλογών, η συγκλονιστική παρουσία των πολιτών στις κάλπες μάς δεσμεύει όλους. Μάς δεσμεύει να βαδίσουμε αδιαπραγμάτευτα στον δρόμο της ενότητας, τη μεγάλη παρακαταθήκη της Φώφης Γεννημάτα. Η προοδευτική μας πρόταση θα είναι η απάντηση στον συντηρητισμό της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ. Τώρα που δοκιμάστηκαν όλοι, η παράταξη μας είναι αυτή που δίνει ξανά ελπίδα.Η εμπιστοσύνη που μας έδειξαν οι πολίτες είναι μια τεράστια ευκαιρία να εκφράσουμε ξανά την προοδευτική πλειοψηφία στην ελληνική κοινωνία. Αρκεί να μην σταματήσουμε να δίνουμε στους πολίτες δυνατότητες πραγματικής συμμετοχής και συνδιαμόρφωσης του μέλλοντός μας».

Ακόμη, είχε πει ότι επικοινώνησε με τον Νίκο Ανδρουλάκη και τον συνεχάρην για τη νίκη του.