Εκλογές εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης: Πρώτη δύναμη η Ενωτική Κίνηση

Πρέπει να διαβάσετε

Στις 9 το βράδυ της Τετάρτης έκλεισαν η κάλπες της εκλογικής διαδικασίας στον Σύλλογο Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου «Δ. Θεοτοκόπουλος», αφού λόγω της μεγάλης συμμετοχής δόθηκε μια ώρα παράταση.

Πρώτη Δύναμη  αναδείχτηκε η Ενωτική Κίνηση Εκπαιδευτικών -Μέλος του Αυτόνομου Δικτύου, η οποία σε ανακοίνωσή της αναφέρει:

«Η Ενωτική Κίνηση Εκπαιδευτικών Π.Ε. ευχαριστεί τους 2.000 και πλέον συναδέλφους που συμμετείχαν στην εκλογική διαδικασία του μεγαλύτερου διδασκαλικού συλλόγου της χώρας «Δ. Θεοτοκόπουλος». Η μαζική συμμετοχή έστειλε ένα ηχηρό μήνυμα, τόσο στην αντιεκπαιδευτική πολιτική της ηγεσίας του ΥΠΑΙΘ, όσο και στην κυβερνητική πολιτική που στοχεύει στην περιστολή της συνδικαλιστικής δράσης με τον αντεργατικό νόμο Χατζηδάκη.

Γι’ άλλη μια φορά, η πρωτιά της Ενωτικής Κίνησης Εκπαιδευτικών Π.Ε. αποδεικνύει την έμπρακτη στήριξη των συναδέλφων στην παράταξη που έχει θέσεις και όραμα για το Δημόσιο Σχολείο, που παλεύει και διεκδικεί για τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών και τα εργασιακά ζητήματα των Εκπαιδευτικών. Δεσμευόμαστε, λοιπόν, να συνεχίσουμε με το ίδιο ζήλο και πάθος να εργαζόμαστε προς όφελος των συναδέλφων και της δημόσιας εκπαίδευσης μέσα από τα θεσμικά όργανα του Κλάδου.

Η ήττα των δυνάμεων που ταυτίζονται με τη διοίκηση, την πελατειακή διαχείριση και την πολιτική Κεραμέως αποτελεί την καλύτερη απάντηση των συναδέλφων.

Νίκησε η Συμμετοχή. Νίκησε το «Εμείς».

#Μαζί Συνεχίζουμε».

Αναλυτικά τα εκλογικά αποτελέσματα:

Ενωτική Κίνηση Εκπαιδευτικών Π.Ε. Μέλος Αυτόνομου Δικτύου

810 και ποσοστό 40,44% με 5 από τις 11 έδρες στο ΔΣ και 8 από τις 20 στη ΔΟΕ

ΕΛ.Ε. (Παράταξη διοίκησης-Κεραμέως)

645

Αγ. Συσπείρωση Εκπαιδευτικών-ΠΑΜΕ

172

ΔΗ.ΣΥ.

142

ΑΔΗΚ

132

Ανεξάρτητη Αγωνιστική Παρέμβαση

113

ΑΚΥΡΑ-ΛΕΥΚΑ

20

Σύνολο ψηφισάντων:

2.034

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα