Έκλεισε η υπόθεση θανάτου της μικρής Μελίνας – Αθώα η αναισθησιολόγος

Πρέπει να διαβάσετε

Τελευταία ενημέρωση 12:10

Στο Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων Ανατολικής Κρήτης αναμενόταν να εκδικαστεί σήμερα η υπόθεση του τραγικού θανάτου της 4χρονης Μελίνας Παρασκάκη, που έχασε τη ζωή της έπειτα από επέμβαση ρουτίνας, στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο.

Η υπόθεση είχε προγραμματιστεί να εκδικαστεί, σε δεύτερο βαθμό, στις 18 Νοεμβρίου ωστόσο διακόπηκε λόγω κωλύματος του συνηγόρου υπεράσπισης της κατηγορούμενης αναισθησιολόγου του Βενιζέλειου Νοσοκομείου Ηρακλείου, που τον περασμένο Μάρτιο -κατά την εκδίκαση της υπόθεσης σε πρώτο βαθμό- κρίθηκε αθώα, προκαλώντας τις σφοδρές αντιδράσεις του οικογενειακού περιβάλλοντος της 4χρονης.

Υπόθεση θανάτου μικρής Μελίνας, 4χρονης Μελίνας

Η δίκη διακόπηκε και σήμερα, με την έναρξη της διαδικασίας, μετά από ένσταση που υπέβαλαν οι δικηγόροι της κατηγορούμενης για αοριστία της αιτιολογίας που παραπέμπει ξανά την υπόθεση στο ακροατήριο, με την οποία ζητούν η υπόθεση να μην εκδικαστεί στο εφετείο, υποστηρίζοντας πως η εισαγγελική έφεση δεν ήταν εμπεριστατωμένη.

Το δικαστήριο συνεδρίασε και αποφάσισε να κάνει δεκτή την ένσταση της υπεράσπισης της κατηγορούμενης και η υπόθεση έκλεισε. «Το δικαστήριο επικύρωσε την πρωτόδικη απόφαση που έκρινε αθώα την κατηγορούμενη», σημείωσε ο δικηγόρος της αναισθησιολόγου Γιώργος Στειακάκης.

Υπενθυμίζεται πως, τον Μάρτιο του 2021 ο εισαγγελέας είχε προτείνει την ενοχή της κατηγορουμένης. Τότε οι δικαστές, πριν προβούν στην ετυμηγορία, ζήτησαν την άποψη πραγματογνωμόνων που κλήθηκαν να εξετάσουν το φάκελο της υπόθεσης και να δώσουν περαιτέρω διευκρινήσεις στις ερωτήσεις της έδρας.

Τελικά, το δικαστήριο έκρινε αθώα την αναισθησιολόγο ενώ ο αρμόδιος εισαγγελέας άσκησε έφεση κατά της πρωτόδικης απόφασης.

Το χρονικό

Την Κυριακή 27 Δεκεμβρίου 2015 η 4χρονη Μελίνα πήγε στο Βενιζέλειο νοσοκομείο, όπου της έγινε εισαγωγή για να της αφαιρεθούν τα «κρεατάκια».

Όπως έχει γίνει γνωστό κατά τον προεγχειρητικό έλεγχο δεν παρουσιάστηκε κάποιο πρόβλημα. Τη επόμενη ημέρα η μικρή μπήκε στο χειρουργείο, οι γιατροί αφαίρεσαν τα «κρεατάκια» και τοποθέτησαν σωληνάκια στα αυτιά.

Όμως στη φάση της ανάνηψης η Μελίνα παρουσίασε επιπλοκές με τους γιατρούς να την διασωληνώνουν ξανά και να την μεταφέρουν σε κρίσιμη κατάσταση στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Παίδων στο ΠΑΓΝΗ.

Την Τρίτη 29 Δεκεμβρίου η 4χρονη δεν άντεξε και άφησε την τελευταία της πνοή.

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα