Έκλεισε η ανάκριση για την υπόθεση του γηροκομείου στα Χανιά

Πρέπει να διαβάσετε

Ολοκληρώθηκε η ανάκριση που διεξήγαγαν οι Αρχές για την υπόθεση του οίκου ευγηρίας στα Χανιά, μια διαδικασία που είχε ξεκινήσει την άνοιξη του 2021, όταν και αποκαλύφθηκε η υπόθεση.

Μιλώντας στο Creta24, η δικηγόρος Μαρία Παπαδάκη που εκπροσωπεί οικογένειες θυμάτων της πολύκροτης υπόθεσης, ανέφερε πως χθες υπεγράφη το πέρας της ανάκρισης για την κύρια κακουργηματική δίκη του ιδιωτικού γηροκομείου «με κατηγορίες συγκρότησης και λειτουργία εγκληματικής οργάνωσης και 38 ανθρωποκτονίες και απόπειρες. Άλλη μια κακουργηματική δικογραφία που φέρονται εμπλεκόμενες οι δύο ιδιοκτήτριες της εν λόγω μονάδας, είναι κοντά στο πέρας της, η οποία έχει αντικείμενο απάτη σε βάρος ηλικιωμένου και υπάρχουν άλλες δύο ποινικές δικογραφίες για κακουργηματικές αρπαγές και απάτες σε βάρος ηλικιωμένων, με φερόμενη εμπλοκή της μιας εκ των δύο ιδιοκτητριών της εν λόγω μονάδας».

 

Η κα. Παπαδάκη εξήγησε πως έχει εισαχθεί σε ακροατήριο για το Μάιο του 2023, άλλη μια δικογραφία σε βαθμό πλημμελήματος, «με φερόμενη εμπλοκή της μιας εκ των δύο ιδιοκτητριών της μονάδας και αντικείμενο έναντι ανταλλάγματος, παράνομες μεταγγίσεις αίματος, εκτός χώρου πιστοποιημένου για μεταγγίσεις».

Η κα. Παπαδάκη εξαπέλυσε βέλη κατά του υπουργείου Εργασίας, λέγοντας πως «μετά από αυτά, απορίας άξιο παραμένει γιατί εξακολουθεί να είναι αναπάντητη η αίτηση που είχαν υποβάλει δι’ εμού πολλοί εκ των παθόντων στο υπουργείο, προκειμένου να σφραγίσει την εν λόγω μονάδα, που λειτουργεί ανενόχλητη μέχρι σήμερα υπό το ίδιο ιδιοκτησιακό καθεστώς και την ίδια διαχείριση» και πρόσθεσε πως:

«Δεν μπορώ να μη σχολιάσω ότι η επικαιρότητα διέψευσε παταγωδώς την δήλωση της κυρίας Μιχαηλίδου, σχετικά με την φερόμενη αυστηροποίηση των ελέγχων. Είχε δηλώσει ότι οι έλεγχοι σε τέτοιους χώρους είναι εξονυχιστικοί ώστε οι ηλικιωμένοι εξετάζονται και με τα εσώρουχα, πλην όμως η μονάδα φροντίδας ηλικιωμένων – που εντοπίστηκε να λειτουργεί υπό τον τρόπο που φέρεται να λειτουργούσε στον Κορυδαλλό – διέψευσε παταγωδώς, τις παραπάνω δηλώσεις».

Για την ολοκλήρωση της ανάκρισης, εξέδωσε ανακοίνωση και ο συνήγορος υπεράσπισης των ιδιοκτητριών της δομής Νίκος Ρουσσόπουλος, ο οποίος έκανε γνωστό ότι έχει ήδη κληθεί να υπογράψει το πέρας της.

Δείτε την ανακοίνωση:

«Ενημερώνουμε ότι η ανάκριση της υπόθεσης του Γηροκομείου Χανίων κλείνει.

Έχουμε ήδη κληθεί να υπογράψουμε το πέρας της και αυτό που προξενεί τρομερή εντύπωση και είναι πρωτοφανές, το γεγονός ότι έχουν υποβληθεί τουλάχιστον 10 αιτήματα από εμάς στον ανακριτή για εξέταση μαρτύρων, συμπληρωματικές καταθέσεις, προσκόμιση οπτικού υλικού, εξέταση ΑΜΚΑ, έκθεση που συνετάχθη την ημέρα που έγινε ο έλεγχος στη Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων από Εισαγγελέα, παρουσία δύο πραγματογνωμόνων – ιατροδικαστών, όπως μας δηλώθηκε, καθώς και σωρεία άλλων εγγράφων που έχουμε ζητήσει.

Παρόλα αυτά κρίθηκε σκόπιμο να κλείσει η ανάκριση χωρίς να απαντηθούν τα κρίσιμα αυτά ερωτήματα.

Δηλώνουμε ότι επιφυλασσόμαστε παντός νομίμου δικαιώματός μας, διότι σκοπός της ανάκρισης είναι η εύρεση της αλήθειας και όχι μόνο η καταγραφή των καταγγελιών».

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα