Έκκληση στους μαθητές να επιστρέψουν στα σχολεία απηύθυνε μέσα από τον Περιφερειακό Τηλεοπτικό Σταθμό CRETA ο Υφυπουργός Παιδείας Βασίλης Διγαλάκης.

Όπως είπε χαρακτηριστικά «οι καταλήψεις δεν έχουν κανένα νόημα, ειδικά όταν οι λόγοι είναι ατεκμηρίωτοι επιστημονικά και δεν έχουν καμία βάση».

«Τα σχολεία είναι έτοιμα να λειτουργήσουν με τις συνθήκες που πρέπει και μας έχουν υποδείξει οι ειδικοί», ανέφερε ο κ. Διγαλάκης.

Ο Υφυπουργός Παιδείας τόνισε πως τα σχολεία ξεκίνησαν με απόλυτη ασφάλεια, ενώ κάλεσε και τους φοιτητές να επιστρέψουν στα πανεπιστήμια. 

«Δε θα μπορούσαμε να παρατείνουμε την απουσία των φοιτητών από τα πανεπιστήμια. Οι φοιτητές πρέπει να επιστρέψουν» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Για το νομοσχέδιο που αφορά μεταξύ άλλων στην εισαγωγή στην ανώτατη εκπαίδευση θα έχει ψηφιστεί εντός εξαμήνου, σύμφωνα με τον κ. Διγαλάκη και θα είναι ένας νόμος που θα ρυθμίζει τα πάντα για τα πανεπιστήμια.

Σύμφωνα με τον Υφυπουργό Παιδείας εξετάζεται πολύ σοβαρά το πάγιο αίτημα των Πανεπιστημίων να επιλέγουν τον αριθμό των εισακτέων, ενώ όπως είπε κάθε πανεπιστήμιο θα αξιολογείται με βάσει τον τομέα του.