Ακόμα μία έκκληση σε όσους πολίτες δεν έχουν εμβολιαστεί να το πράξουν άμεσα, απηύθυνε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας.

Μιλώντας στο Mega, ο κ. Κικίλιας υποστήριξε ότι αρκετοί από όσους δεν εμβολιάστηκαν είτε έχουν φοβηθεί είτε έχουν κακή πληροφόρηση και συμπλήρωσε ότι η κοινωνία πρέπει να επιστρέψει στην κανονικότητα. Υπογράμμισε, επίσης, ότι το εμβόλιο είναι ένα αγαθό και τόνισε ότι πίσω από το πρόγραμμα «Ελευθερία» δεν κρύβεται κάτι άλλο, παρά μόνη η δική μας ελευθερία.

Κικίλιας: Το εμβόλιο είναι το όπλο μας

«Το όπλο μας είναι το εμβόλιο. Όσο πιο πολύ και γρήγορα εμβολιαστούμε τόσο πιο πολύ μικραίνει η πιθανότητα για μετάλλαξη και μικραίνει ο χρόνος της πανδημίας. Παρότρυνσή μου είναι, ζητάω από τους συμπολίτες μας να σκεφτούν τις οικογένειές τους, τους εαυτούς τους, τις ευπαθείς ομάδες» τόνισε χαρακτηριστικά ο Βασίλης Κικίλιας.

Παράλληλα, ο υπουργός Υγείας τόνισε ότι έχουν αυξηθεί τα ποσοστά εμβολιασμένων υγειονομικών ενώ υπογράμμισε ότι το βάρος της κυβέρνησης πέφτει στον τομέα του τουρισμού.  «Μήνας τουρισμού και διακοπών ο Αύγουστος. Το βάρος πέφτει της κυβέρνησης πέφτει εκεί. Έκκληση στους ανθρώπους του τουρισμού ανά τη χώρα να στείλουν λίστες με το προσωπικό που δεν έχει εμβολιαστεί και θα εμβολιάσουμε κατά τόπους με κινητές μονάδες. Είναι η μετεξέλιξη του προγράμματος ‘’Ελευθερία’’ ότι πάμε πόρτα – πόρτα και ζητάμε από τους συμπολίτες μας που δεν έχουν εμβολιαστεί να το κάνουν» ανέφερε.

Τέλος, ο Βασίλης Κικίλιας ξεκαθάρισε ότι προς ώρας δεν τίθεται θέμα υποχρεωτικότητας της μάσκας σε εξωτερικούς χώρους για τους εμβολιασμένους.

Πηγή: ethnos.gr