Πρωτόγνωρες είναι οι ανάγκες σε επίπεδο τοπικής κοινωνίας ακόμα και για βασικά αγαθά. Σε αυτό το πλαίσιο συνεχίζεται το κοινωνικό έργο της «Διακονίας της Αγάπης» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης.

«Απευθύνουμε έκκληση σε όλους τους ανθρώπους. Να μην αφήσουμε να μπει σε καραντίνα η ανθρωπιά και η αλληλεγγύη», δήλωσε στον ΣKAΪ Κρήτης 92,1 και την Αντιγόνη Ανδρεάκη ο Επίσκοπος Κνωσού Πρόδρομος Ξενάκης.

Οι επιπτώσεις της υγειονομικής κρίσης έχουν δυσκολέψει σε μεγάλο βαθμό το έργο της «Διακονίας της Αγάπης». Για πρώτη φορά στη δεκαετή προσφορά της συγκεκριμένης δομής της αρχιεπισκοπής Κρήτης αντιμετωπίζονται δυσκολίες με τη συγκέντρωση τροφίμων και την κάλυψη των συνεχώς αυξανόμενων αναγκών.

«Θα κάνουμε τα αδύνατα δυνατά για να γεμίσουν τα ράφια προκειμένου να μην μείνει καμία οικογένεια χωρίς τα απαραίτητα», σημείωσε ο Επίσκοπος Κνωσού και απηύθυνε έκκληση στην τοπική κοινωνία.

«Να κάνουμε όλους τους ανθρώπους κοινωνούς και να ενώσουμε δυνάμεις για τη βοήθεια συνανθρώπων μας. Είναι η πρώτη φορά που φτάνουμε σε αυτή την κατάσταση. Οι ανάγκες είναι πολύ μεγάλες και αυτό φαίνεται από τη ζήτηση που υπάρχει. Δεν θέλουμε να αφήσουμε ανθρώπους χωρίς τουλάχιστον τα απαραίτητα για να ζήσουν αξιοπρεπώς», τόνισε ο Επίσκοπος Κνωσού Πρόδρομος Ξενάκης.