Εκδήλωση για την Ημέρα της Γυναίκας από το Δήμο Ηρακλείου

Πρέπει να διαβάσετε

Με αφορμή την Ημέρα της Γυναίκας – 8 Μαρτίου,  η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής – Εποπτείας Κοινωνικών Δομών – Μετανάστευσης και η Δημοτική Επιτροπή Ισότητας (Δ.ΕΠ.ΙΣ.) του Δήμου Ηρακλείου διοργανώνουν εκδήλωση  την Πέμπτη 14 Μαρτίου 2019 και ώρα 10.30 το πρωί, στην αίθουσα «Πειραματικό Θέατρο» του Πολιτιστικού Συνεδριακού Κέντρου Ηρακλείου.

Κατά την εκδήλωση, η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής και Πρόεδρος της Δ.ΕΠ.ΙΣ. κ. Καναβάκη Μαρία, θα αναφερθεί στη λειτουργία και το έργο της Επιτροπής.

Θα ακολουθήσουν  σύντομη αναφορά στην Ημέρα της Γυναίκας από Μέλος της Επιτροπής και ανοιχτή συζήτηση με τους παριστάμενους εκπροσώπους Φορέων (Ομάδες, Σύλλογοι, Σωματεία, Δίκτυα).

Στόχος της εκδήλωσης είναι κλείνοντας τον Κύκλο  Δράσης της ΔΕΠΙΣ με τίτλο «κάθε Γυναίκα Άξια Λόγου» να ξεκινήσει ένας νέος κύκλος διάδρασης , συνεργασιών και δικτύωσης με τους φορείς της τοπικής κοινωνίας που δραστηριοποιούνται για την προώθηση της ισότητας των φύλων.

Για την Ημέρα της Γυναίκας η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής και Πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Ισότητας (Δ.ΕΠ.ΙΣ.) , Μαρία Καναβάκη έκανε την παρακάτω δήλωση :

«Σήμερα 8 Μαρτίου, Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, θυμόμαστε με σεβασμό τους γυναικείους αγώνες και τις διεκδικήσεις των γυναικών  για τα αυτονόητα: ισοτιμία και δικαιοσύνη.

Αναγνωρίζουμε τον πολλαπλό και απαιτητικό  ρόλο της γυναίκας ως μάνα, σύζυγος, σύντροφος, εργαζόμενη, ενεργό και δυναμικό μέλος της κοινωνίας.

Τιμούμε όλες τις γυναίκες και δεν ξεχνάμε εκείνες που βιώνουν ανισότητες και δυσμενείς καταστάσεις:  την άνεργη, τη γυναίκα θύμα βίας, τη μονογονέα, την πρόσφυγα, τη μετανάστρια.

Πλέον, βέβαια, έχουν γίνει τεράστια βήματα προόδου και η γυναίκα έχει αποδείξει τις ικανότητες και την αποτελεσματικότητά της. 

Ο δρόμος, όμως, έχει ακόμη συνέχεια και οφείλουμε όλοι με συντονισμένες παρεμβάσεις να προωθούμε  τη γυναικεία ενδυνάμωση,  να δημιουργούμε και να ενισχύουμε τις κοινωνικές βάσεις για ίσες ευκαιρίες.

Και από την πλευρά μας στο Δήμο Ηρακλείου μέσω της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Πολιτικής, αλλά  της Δημοτικής Επιτροπής Ισότητας, με το έργο και τις δράσεις μας στοχεύουμε συνεχώς προς αυτή την κατεύθυνση, της ουσιαστικής ανθρώπινης ισότητας και του καθολικού δικαιώματος στην ποιότητα της ζωής.

Ημέρα της Γυναίκας είναι κάθε ημέρα, γιατί για κάθε γυναίκα, η κάθε ημέρα, είναι αγώνας και προσφορά, προς την οικογένεια και την κοινωνία». 

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα