Εκατοντάδες κεραυνοί στο μάτι του τυφώνα Ίαν-Τρομακτικό βίντεο από το διάστημα

Πρέπει να διαβάσετε

Στην Φλόριντα πλησιάζει ο τυφώνας Ίαν, ο οποίος σύμφωνα με το Εθνικό Κέντρο Κυκλώνων των ΗΠΑ ενισχύθηκε και πλέον χαρακτηρίζεται «εξαιρετικά επικίνδυνος τυφώνας κατηγορίας 4». Ο τυφώνας Ίαν, που βρίσκεται περίπου νοτιοδυτικά της Νέιπλς στη Φλόριντα, συνοδεύεται από ανέμους που φτάνουν τα 250 χιλιόμετρα την ώρα.

Ήδη οι κάτοικοι της πολιτείας που ζουν στις παράκτιες περιοχές έχουν αδειάσει τα ράφια των καταστημάτων τροφίμων, έχουν ενισχύσει τα παράθυρα και τις πόρτες των σπιτιών τους, ενώ κάποιοι έχουν σπεύσει σε καταφύγια ενόψει της άφιξης του Ίαν. Σχεδόν 60 σχολικές περιφέρειες στη Φλόριντα έχουν ακυρώσει τα μαθήματα λόγω του τυφώνα, επεσήμανε ο κυβερνήτης της πολιτείας Ρον ΝτεΣάντις, προσθέτοντας ότι έχουν ανοίξει 175 κέντρα στα οποία μπορούν να καταφύγουν όσοι του επιθυμούν. Πολλές επιχειρήσεις στη Φλόριντα έχουν κλείσει και οι αξιωματούχοι διέταξαν 2,5 εκατομμύρια ανθρώπους να απομακρυνθούν.

Οι δορυφορικές εικόνες του τυφώνα Ίαν είναι τρομακτικές. Σε βίντεο της Εθνικής Υπηρεσίας Ωκεανών και Ατμόσφαιρας των ΗΠΑ φαίνονται εκατοντάδες κεραυνοί να σπινθηροβολούν γύρω από το τεράστιο στροβιλιζόμενο μάτι του τυφώνα Ίαν.

Άλλες εικόνες από το διάστημα δείχνουν το μέγεθος της τεράστιας καταιγίδας.

Τυφώνας ΊανΤυφώνας Ίαν

Την Τρίτη, ο τυφώνας Ίαν, ενώ ήταν ακόμα κατηγορίας 3, έπληξε την Κούβα, με αποτέλεσμα όλο το νησί να έχει βυθιστεί στο σκοτάδι λόγω της διακοπής της ηλεκτροδότησης. Ο τυφώνας προκάλεσε μεγάλες καταστροφές στο δυτικό τμήμα της χώρας, φέρνοντας σφοδρούς ανέμους, βροχοπτώσεις και πλημμύρες.

Ο τεχνικός διευθυντής της δημόσιας επιχείρησης ηλεκτρισμού της Κούβας, Λάσαρο Γκέρα, εξήγησε ότι βλάβη στο εθνικό σύστημα διανομής, που εν μέρει οφείλεται στο ακραίο καιρικό φαινόμενο, οδήγησε στη διακοπή της παροχής, σύμφωνα με κρατικά ΜΜΕ. Ο κ. Γκέρα διαβεβαίωσε ότι εργαζόμενοι της επιχείρησης θα εργάζονται όλη τη νύχτα και σήμερα για να αποκατασταθεί η λειτουργία του δικτύου.

Πηγήenikos.gr

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα