Την προεδρία του συνδικάτου εργαζόμενων στον επισιτισμό και τουρισμό αναμένεται να διεκδικήσει για μία ακόμα φορά ο νυν πρόεδρος Μιχάλης Ριζικιανάκης.

Η παράταξη Ριζικιανάκη δεν φαίνεται πως θα έχει αντίπαλο στις επερχόμενες εκλογές, κι αυτό γιατί το ψηφοδέλτιο είναι πολυσυλλεκτικό κι έχει συγκεντρώσει υποψήφιους απ’ όλους τους κλάδου που εκπροσωπεί το συνδικάτο, στη λογική μιας ενιαίας εκπροσώπησης μέσω ενός ψηφοδελτίου.

Δεν είναι γνωστό βέβαια, αν οι εκπρόσωποι του κλάδου που πρόσκεινται στο Κομμουνιστικό Κόμμα επιδιώξουν να κατεβάσουν μια ανεξάρτητη πρόταση.

Ο νυν πρόεδρος πάντως, ανακοίνωσε με δήλωση του, την εκ νέου υποψηφιότητα του, αναφέροντας τα εξής:

«Το 2018 ξεκίνησε μια προσπάθεια να επανεκκίνησουμε το Συνδικάτο Επισιτισμού Τουρισμού Ηρακλείου.

Όλα αυτά τα χρόνια κύριο μέλημα μου ήταν να διασωθεί η αξιοπρέπεια του χώρου αυτού μέσα από παρεμβάσεις και προτάσεις και να αλλάξουν όλα τα κακώς κείμενα που μας ταλανίζουν.

Στη προσπάθεια αυτή ,ήρθε να προστεθεί και η επιδημία που έφερε την μεγαλύτερη ανατροπή στο κλάδο και οδήγησε στο κίνδυνο της καθολικής ανεργίας και φτωχοποίησης των συναδέλφων.

Έτσι μέσα από αγώνες καταφέραμε να πετύχουμε όλα αυτά που πετύχαμε.
Ένας δρόμος κουραστικός, γεμάτος με άγχος και πίεση ,για να καταφέρνουμε να πείσουμε και να διεκδικήσουμε αυτά τα ζωτικά αιτήματα που διασφαλίζαν την αξιοπρέπεια και τη βιωσιμότητα των εργαζομένων και του κλάδου.

Πολλά είναι αυτά που καταφέραμε , όμως και πολλά όχι. Για αυτό τον λόγο, δεν σταματάμε ποτέ και συνεχίζουμε…

Χαμένος αγώνας είναι αυτός που δεν δόθηκε ποτέ…

Τώρα που δείχνει το φαινόμενο της πανδημίας να υποχωρεί σταδιακά ,θα πρέπει να μην χάσουμε το προσανατολισμό μάς.

Να συνεχίσουμε να διεκδικούμε αυτά τα οποία θα εξασφαλίσουν στο κλάδο και σε όλους τους εργαζόμενους του ,την ασφάλεια ,την αξιοπρέπεια και το μέλλον του επισιτισμού.
Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους συναδέλφους που ήταν στο σωματείο ολα αυτα τα χρόνια και βοήθησαν ,αλλά και όλους τους εργαζόμενους που συμμετείχαν, μέσα από τους αγώνες που δώσαμε, σε τοπικό και πανελλαδικό επίπεδο.

Στις επερχόμενες εκλογές του Συνδικάτου ,θα διεκδικήσω την εμπιστοσύνη των συναδέλφων ξανά ως επικεφαλής του ψηφοδέλτιου της Δημοκρατικής Συνεργασίας στο πιο αντιπροσωπεύτικο ψηφοδέλτιο που έχει καταρτιστεί μέχρι τώρα, καθώς περιλαμβάνει υποψηφίους από όλες τις ειδικότητες του επισιτισμου.
Σέρβις, Barista, Μάγειρες, Διανομείς, barman, Dj.

Καλώ όλους τους συναδέλφους να συμμετέχουν και να δώσουμε μαζί τους αγώνες του παρόντος και του μέλλοντος».