Με παραγγελία του προς τους εποπτεύοντες εισαγγελείς Εφετών και Πρωτοδικών, ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Βασίλης Πλιώτας ζητεί  να συμβάλλουν, «κατά το μείζον» ώστε να εντοπιστούν οι δράστες του αποτρόπαιου εγκλήματος στα Γλυκά Νερά.

Ο κ. Πλιώτας με το περιεχόμενο της παραγγελίας του προς τους συναδέλφους του σημειώνει ότι «η τήρηση της νομιμότητας, η προστασία του πολίτη και η εμπέδωση αισθήματος ασφάλειας στην κοινωνία συνιστούν σταθερή αποστολή και υποχρέωση της Εισαγγελίας».

Στο επίμαχο έγγραφο ο ανώτατος εισαγγελικός λειτουργός αναφέρει: «Η  Ελληνική κοινωνία συγκλονίστηκε από την  πρωτοφανή σκληρότητα στυγερή ανθρωποκτονία που οι δράστες, χωρίς καμία ηθική αναστολή, διέπραξαν στα Γλυκά Νερά τα ξημερώματα της 11ης Μαΐου 2021 σε βάρος εικοσάχρονης μητέρας, αφού προηγουμένως με άσκηση βίας υπέρμετρης ακινητοποίησαν  το σύζυγό της και τον περιήγαγαν σε κατάσταση αναισθησίας, ανήμπορο έτσι να αντιδράσει, μπροστά στα έντρομα και αθώα μάτια του ηλικίας ένδεκα μηνών τέκνου τους, με κίνητρο τη ληστεία».

Και καταλήγει ότι είναι αυτονόητο  στα πλαίσια της λειτουργικής  αρμοδιότητας των συναδέλφων του ότι «θα πρέπει να συμβάλλετε, κατά το μείζον, διευθύνοντας και, αναλόγως, εποπτεύοντας την προανάκριση, σε αρμονική βεβαίως συνεργασία με τις αυτεπαγγέλτως  επιληφθείσες προανακριτικές αστυνομικές αρχές, εξαντλώντας κάθε δικονομική δυνατότητα για την εξιχνίαση του εγκλήματος, τον εντοπισμό και κολασμό των υπαιτίων».

Πηγή: ethnos.gr