Είναι επίσημο: Η NASA ξεκινά έρευνες για το τέρας του Λοχ Νες!

Πρέπει να διαβάσετε

Η NASA, η υπηρεσία διαστήματος των ΗΠΑ, μπαίνει στο… κυνήγι του τέρατος του Λοχ Νες στην 90ή επέτειο από την πρώτη αναζήτηση!

Η αμερικανική διαστημική υπηρεσία θα προσφέρει την τεχνογνωσία της από τις 30 Μαΐου έως τις 2 Ιουνίου – 90 χρόνια μετά την πρώτη παρακολούθηση του Λοχ Νες, με επικεφαλής τον Sir Edward Mountain το 1934.

Η Aimee Todd, διευθύντρια μάρκετινγκ του Loch Ness Center είπε: «Ελπίζουμε ότι οι ειδικοί της NASA μπορεί να έχουν κάποια προηγμένη τεχνολογία απεικόνισης για να σαρώσουν τη λίμνη. Θα έπρεπε να καθίσουμε και να τους μιλήσουμε για το πώς θα το φέρουμε εδώ».

Περισσότερες από 1.156 θεάσεις της «Nessie» έχουν καταγραφεί από την αποστολή του Sir Edward Mountain για το κυνήγι της.

Αυτό ήταν το τέρας του Λοχ Νες;

Ωστόσο, προ εβδομάδων ο επιστήμονας, Henry Bauer, έδωσε τη δική του εκδοχή για το μυθικό τέρας.

Ο Bauer, στα 89 του σήμερα, οδηγήθηκε στο συμπέρασμα πως το τέρας του Λοχ Νες δεν ήταν τίποτα παραπάνω από μια προϊστορική χελώνα η οποία είχε έδρα την ομώνυμη λίμνη.

Ο Bauer, ο οποίος ήταν καθηγητής στο πανεπιστήμιο της Virginia, διέψευσε κάθε ισχυρισμό πως το τέρας ήταν κάποιος δεινόσαυρος, καθώς δεν θα μπορούσε να επιβιώσει στο ψυχρό κλίμα του ευρωπαϊκού βορρά.

«Τα πάντα, όλα τα στοιχεία για το τέρας του Λοχ Νες, μας οδηγούν στο συμπέρασμα πως ήταν μια τεράστια προϊστορική χελώνα, η οποία περνούσε μεγάλες περιόδους κάτω από το νερό. Δεν αποκλείεται να υπήρχαν παρόμοιες χελώνες στη θάλασσα», δήλωσε ο Bauer.

Την απάντηση με ασφάλεια φυσικά δεν θα τη μάθουμε ποτέ, ωστόσο ο θρύλος της «Νέσι» θα συνεχίσει να ζει μέσα στους αιώνες.

Πηγήnewsbomb.gr

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα