Εγκρίθηκε η μελέτη σκοπιμότητας για το Περιφερειακό Ιατρείο Σταβιών

Πρέπει να διαβάσετε

Μετά από σχετικές ενέργειες της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης το Υπουργείο Υγείας ενέκρινε από άποψη σκοπιμότητας την ίδρυση και λειτουργία Περιφερειακού Ιατρείου (Π.Ι.) Σταβιών, ως αποκεντρωμένης μονάδας του Κέντρου Υγείας Χάρακα, αρμοδιότητας 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης.

Ο Διοικητής της 7ης ΥΠΕ Κρήτης, κ. Νεκτάριος Παπαβασιλείου, στο πλαίσιο αναδιοργάνωσης και βελτίωσης των παρεχόμενων υπηρεσιών πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Γόρτυνας Π.Ε. Ηρακλείου, συνέταξε και κατέθεσε νέα τεκμηριωμένη εισήγηση και πλήρη φάκελο για την σκοπιμότητα του έργου.

Η ως άνω έγκριση ικανοποιεί ένα χρόνιο αίτημα της Κοινότητας και των κατοίκων της περιοχής, το οποίο εκκρεμούσε από το 2009.

Το περιφερειακό ιατρείο οραματίστηκε, σχεδίασε, κατασκεύασε και εξόπλισε εδώ και χρόνια με χρήματα του, αλλά και δωρεές συγχωριανών, ο Πολιτιστικός Σύλλογος στις Στάβιες, Ηρακλείου.

Η ίδρυση και λειτουργία του ΠΙ Σταβιών αναμένεται να καλύψει τις ανάγκες όχι μόνο του οικισμού, αλλά και των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής που έχουν ανάγκη ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, απαλλάσσοντας τους έτσι από την ταλαιπωρία να μεταβαίνουν στο Κ.Υ Χάρακα, το Ασήμι ή στις Μοίρες για να εξυπηρετηθούν.

Στο νέο Περιφερειακό ιατρείο, εκτός των οικισμών Άγιος Ιωάννης, Ακάμωτος, Καπετανιανά, Στάβιες, Φουρνοφάραγγο, θα μπορούν λόγω γεωγραφικής εγγύτητας να εξυπηρετούνται και οι οικισμοί Παναγιά και Διονύσι της Τοπικής Κοινότητας Διονυσίου, καθώς και οι οικισμοί Κουμάσα και Λούκια της Τοπικής Κοινότητας Βαγιονιάς.

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα