Εγκρίθηκαν οι αποζημιώσεις σε επιχειρήσεις και μη κερδοσκοπικούς φορείς για τις πλημμύρες του Οκτωβρίου

Πρέπει να διαβάσετε

«Ανάσα» για τις επιχειρήσεις και τους μη κερδοσκοπικούς φορείς των Δήμων Ηρακλείου, Μαλεβιζίου και Χερσονήσου η οικονομική ενίσχυση που καταβάλλεται άμεσα από το Ειδικό Πρόγραμμα Φυσικών Καταστροφών.

Συγκεκριμένα, εγκρίθηκε η καταβολή 64.196€ με τη μορφή προκαταβολής για την αποζημίωση των πληγέντων από τις πλημμύρες στην Αγία Πελαγία τον Οκτώβριο 2022, κατόπιν συνεργασίας του Εμπορικού Συλλόγου Αγίας Πελαγίας με τον Υφυπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού και Υποψήφιο Βουλευτή Ηρακλείου Λευτέρη Αυγενάκη.

Το ποσό αυτό αποτελεί πρώτη αρωγή, έναντι επιχορήγησης και αναμένεται να θα συμβάλλει στην εξασφάλιση μέρους της απαιτούμενης ρευστότητας για τη διασφάλιση της συνέχισης της λειτουργίας των επιχειρήσεων, στηρίζοντας εμμέσως και την τοπική οικονομία και απασχόληση.

Ο Υφυπουργός Αθλητισμού και Υποψήφιος Βουλευτής Ηρακλείου, Λευτέρης Αυγενάκης, δήλωσε:

«Σε συνεργασία με την Πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Αγίας Πελαγίας, Μαρίνα Καρούζου και τα μέλη της διοίκησης, η Ελληνική Κυβέρνηση στέκεται έμπρακτα στο πλευρό των πληγέντων από τις καταστροφικές πλημμύρες της Αγίας Πελαγίας.

Η απόφαση της χρηματοδότησης προς τις επιχειρήσεις και τους φορείς για την αποζημίωσή τους αποτελεί συνέχεια ενός ολοκληρωμένου μηχανισμού κρατικής αρωγής που αγγίζει τα 300 εκ. ευρώ και πρόκειται να ωθήσει στην όσο το δυνατόν ταχύτερη ανάκαμψη της τοπικής μας οικονομίας.

Ευχαριστώ ακόμη τον Υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ, αρμόδιο σε θέματα κρατικής αρωγής και αποκατάστασης από φυσικές καταστροφές, Χρήστο Τριαντόπουλο για τη διαρκή συνεργασία, που έχουμε αναπτύξει, καθώς και για την ουσιαστική στήριξή τους, προς όφελος των περιοχών μας.

Συνεχίζουμε ώστε να επουλώσουμε όλες τις πληγές. Ενωμένοι, θα ξεπεράσουμε όλα τα εμπόδια».

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα