Ο κ. Θοδωρής κάλεσε ταξί το μεσημέρι της Δευτέρας για να πάει στο αεροδρόμιο. Ήταν ένας από τους χιλιάδες εγκλωβισμένους στην Αττική Οδό. Μόνο που για εκείνον… το ταξίμετρο έγραφε.

Αφού ξεκίνησε για το προγραμματισμένο ταξίδι του, χωρίς καμία ενημέρωση για το τι θα ακολουθήσει στην μπλοκαρισμένη Αττική Οδό -και μάλιστα τον καθυσήχασαν λέγοντάς του πως θα υπάρξει μια μικρή καθυστέρηση αλλά θα φτάσει στον προορισμό του.

«Περνούσαν οι ώρες, ήμασταν ακινητοποιημένοι, το ταξίμετρο έγραφε κανονικά στον άνθρωπο. Το ταξί έγραφε κανονικά, σε μια στιγμή του λέω ‘άστο να δούμε τι θα γίνει γιατί μπορεί να γράψει 500€’. Πληρώθηκε ο άνθρωπος κανονικά, πληρώθηκε 90€», είπε ο κ. Θοδωρής.

Όπως καταγγέλει στο Mega: «Δεν ήταν κανένας στο κουβούκλιο μέσα να μας ειδοποιήσει να μην περάσουμε και μόλις περάσαμε την μπάρα και φτάσαμε μέσα στην Αττική πήγαμε σημειωτόν. Μου είπαν ότι θα φτάσετε στον προορισμό σας αλλά σιγά σιγά, η ώρα ήταν πέντε παρά είκοσι, στις πέντε μου έστειλαν και ότι ακυρώνεται η πτήση». Τις ώρες που έμεινε εγκλωβισμένος με το ταξί στην Αττική Οδό επικρατούσε χάος.

«Η κατάσταση που επικρατούσε στην Αττική Οδό ήταν ένα χάος, λέγαμε ότι θα γίνει ένα δεύτερο Μάτι εκεί, οι άνθρωποι κάηκαν και εμείς θα πεθάνουμε από το κρύο», είπε.

Γιατροί μεταξύ των εγκλωβισμένων

Κοντά στο σημείο όπου εγκλωβίστηκε ο κ. Θοδωρής βρισκόταν ένας γιατρός που ξεκίνησε από τον Άλιμο για να επισκεφθεί τους ασθενείς του. Τα όσα περιγράφει στο Mega είναι συγκλονιστικά.

«Χιόνιζε σφοδρά, δεν είχαμε καμία ενημέρωση από πουθενά, παίρναμε στα τηλέφωνα το τετραψήφιο ανάγκης που έχει η Αττική Οδός για να καταλάβουμε τι γίνεται, δεν είχαμε καμία απάντηση», είπε ο κ. Γιάννης Νάσιος, χειρουργός ΩΡΛ.

Όσο βρισκόταν εγκλωβισμένος με το αυτοκίνητό του στο χιόνι, ο πατέρας ενός παιδιού τον παρακάλεσε να τον βοηθήσει να επιστρέψει σπίτι.
«Αν δεν προσπαθούσα εγώ μόνος μου να φύγω λόγω του ανθρώπου που ήθελα να τον βοηθήσω, θα ήμουν εκεί ακόμα ή θα είχα αφήσει το ατυτοκίνητο», είπε. Σύμφωνα με τον ίδιο, όσες ώρες παρέμειναν εγκλωβισμένοι δεν υπήρξε η παραμικρή βοήθεια.

«Είναι αδιανόητο όλο αυτό που περάσαμε, δηλαδή αδιανόητο ήταν κυρίως ότι δεν είχαμε την παραμικρή ενημέρωση από κανένα. Δεν πέρασε κουνούπι να μας πει παιδιά ζείτε; Δεν εξαγοράζεται η ταλαιπωρία των ανθρώπων, ήμασταν χιλιάδες άνθρωποι εκεί», είπε.

Πηγή: iefimerida.gr