Συναγερμός σήμανε το απόγευμα της Δευτέρας στις υπηρεσίες του Οροπεδίου Λασιθίου, καθώς πολίτες εγκλωβίστηκαν στο χιόνι, στο δρόμο που οδηγεί προς Λιμνάκαρο.

Την είδηση γνωστοποίησε μιλώντας στον Περιφερειακό Τηλεοπτικό Σταθμό CRETA και στην εκπομπή Live με την Αντιγόνη, ο δήμαρχος Γιάννης Στεφανάκης, ο οποίος ανέφερε πως στο σημείο σπεύδει συνεργείο του δήμου προκειμένου να απεγκλωβίσει τους πολίτες. 

Μάλιστα, όπως ανέφερε ο κ. Στεφανάκης, στο σημείο που εγκλωβίστηκαν οι πολίτες δεν υπάρχει σήμα ώστε να μπορέσουν να επικοινωνήσουν, με αποτέλεσμα να μεταβούν σε κάποιο άλλο μέρος ώστε να ειδοποιήσουν την αρμόδια υπηρεσία. 

Σε κάθε περίπτωση, ο κ. Στεφανάκης ανέφερε πως από το πρωί, τα πράγματα έχουν καλυτερέψει αρκετά ενώ όλες οι υπηρεσίες βρίσκονται επί ποδός για το δεύτερο κύμα της κακοκαιρίας ενώ τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά και αύριο. 

«Το βράδυ είναι κρίσιμο, είμαστε σε επιφυλακή. Τονίζουμε ότι θα πρέπει να είμαστε περιορισμένοι στις μετακινήσεις μας. Συνιστούμε στους πολίτες να μη βγαίνουν από τα σπίτια τους. Για οτιδήποτε χρειαστούν να επικοινωνούν με τις υπηρεσίες μας» σημείωσε ο κ. Στεφανάκης.