Τρίτη, 29 Απριλίου, 2025
12.2 C
Ηρακλείου

Δες τον καιρό

Εγκληματική οργάνωση στην Κίσσαμο: Ελεύθεροι και οι 15 συλληφθέντες

Πρέπει να διαβάσετε

Αργά το βράδυ της Δευτέρας ολοκληρώθηκε η διαδικασία των απολογιών των 15 συλληφθέντων της μεγάλης αστυνομικής επιχείρησης στην Κίσαμο, με τις απολογίες των τελευταίων τεσσάρων.

Όπως και όλοι οι υπόλοιποι έτσι και οι τέσσερις αφέθηκαν ελεύθεροι χωρίς περιοριστικούς όρους. Ανάμεσά τους και οι δύο από τους πέντε άνδρες που είχαν κριθεί προφυλακιστέοι μετά την εξάρθρωση εγκληματικής ομάδας, τον περασμένο Ιούνιο και μετά από μετά από απανωτές καταγγελίες για εκβιασμούς, απειλές, αδεσποτία παραγωγικών ζώων, όπλα και ξυλοδαρμούς, στην περιοχή της Κισσάμου και είχαν πρόσφατα αποφυλακιστεί.

«Αφέθησαν όλοι ελεύθεροι χωρίς περιοριστικούς όρους. Ήταν μια δικογραφία που τα περισσότερα περιστατικά περιλαμβάνονται στις προηγούμενες δικογραφίες. Οι δύο εξ αυτών είχαν κρατηθεί επί 9 μήνες για τα ίδια περιστατικά. Ειλικρινά πρέπει να βρεθεί λύση στο θέμα της αδεσποτίας αλλά δεν είναι αυτός ο τρόπος. Κάνω δημόσια έκκληση στον σύλλογο αδεσποτίας και στην πρόεδρο του συλλόγου να βρεθεί μια λύση για όσα θέματα μπορεί να υπάρχουν, γιατί γενικά έχει περιοριστεί πολύ το φαινόμενο», δήλωσε η δικηγόρος των κατηγορουμένων Μαρία Παπαδάκη.

«Τώρα αυτή η τακτική της αστυνομίας να συγκεντρώνει 20 μηνύσεις, οι οποίες δε συνδέονται μεταξύ τους καν, επειδή την πρώτη φορά είχε κάνει ανάλογη δικογραφία η Διεύθυνση Οργανωμένου Εγκλήματος και κάθε Χριστούγεννα, Πάσχα, καλοκαίρι να λένε ότι έπιασαν εγκληματική οργάνωση και να έρχονται συνοδεία τόσων ατόμων και να μου φέρνουν μια γιαγιά 75χρονών και έναν 14χρονο… Κάθε τρεις μήνες πάμε και συλλαμβάνουμε την ίδια οικογένεια και λέμε για την εξάρθρωση της εγκληματικής οργάνωσης. Κάπου πρέπει να βρεθεί ένα μέτρο σε αυτό», συμπλήρωσε.

Υπενθυμίζεται ότι σε βάρος των συλληφθέντων έχουν ασκηθεί διώξεις για εκβίαση, συμμετοχή σε συμμορία, πρόκληση σωματικών βλαβών, φθορά ξένης ιδιοκτησίας, βία κατά των υπαλλήλων και για παράβαση των νόμου για τα όπλα, καθώς και για παραβάσεις της Αστυνομικής Διάταξης περί Ζωοκλοπής, του νόμο περί ευζωίας ζώων συντροφιάς κ.α..

Η νέα επιχείρηση της αστυνομίας ήρθε λίγο μετά την αποφυλάκιση των πέντε, και ενώ η πρώτη δίκη που αφορά συνολικά 32 κατηγορούμενους, δεν έχει γίνει ακόμη.

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα