Εγκαίνια για το νέο κτίριο του 65ου Νηπιαγωγείου Συνοικίας Αγίας Αικατερίνης

Πρέπει να διαβάσετε

Το Δ.Σ. του Πολιτιστικού Συλλόγου Αγίας Αικατερίνης, εκφράζει την μεγάλη χαρά του, συγκίνηση, υπερηφάνεια αλλά και δικαίωση, που μετά από 20 χρόνια συνεχών προσπαθειών, επιτέλους την Δευτέρα 10/10/2022 και ώρα 10.30π.μ., πραγματοποιούνται τα εγκαίνια του νέου βιοκλιματικού κτιρίου του 65ου Νηπιαγωγείου, που βρίσκεται στην οδό Κάντια και Φιλικής Εταιρείας.

Ένα έργο, η πορεία του οποίου ήταν δύσκολη και κακοτράχαλη, αφού πέρασε από πάρα πολλά εμπόδια, αδικαιολόγητες καθυστερήσεις και συνεχείς επαναλαμβανόμενες αναβολές και ακυρώσεις.

Το νέο βιοκλιματικό Νηπιαγωγείο, της Συνοικίας της Αγίας Αικατερίνης, είναι ένας σύγχρονος χώρος αγωγής και διαμονής παιδιών προσχολικής ηλικίας, ολοκληρωμένης φροντίδας

Έχει δυναμικότητα 75 συνολικά παιδιών ετησίως, και αποτελεί σημαντική στήριξη και βοήθεια για τα νέα ζευγάρια, που θα μπορούν πλέον να εργαστούν, καλύπτοντας έτσι τις ανάγκες της οικογένειας.

Το νέο κτίριο κατασκευάστηκε σε δημοτικό οικόπεδο έκτασης 988,66 m2, θα έχει επιφάνεια 589,84 m2 , με περιβάλλοντα χώρο περίπου 400m2. Το κτιριολογικό του προβλέπει 3 αίθουσες διδασκαλίας, αίθουσα ανάπαυσης, αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, γραφεία για τους εκπαιδευτικούς, κουζίνα – τραπεζαρία, χώρους υγιεινής για τα νήπια και ενήλικες, καθώς και αποθηκευτικούς χώρους.

Όλοι οι κάτοικοι της περιοχής, μαζί με τους γονείς των παιδιών που φιλοξενούνται σε αυτό το κτίριο, γιορτάζουν την έναρξη λειτουργίας ενός ασφαλούς, λειτουργικού, κτιριακά άρτιου και υποδειγματικού νηπιαγωγείου, ύψιστης σημασίας για την τοπική κοινωνία.

Το Δ.Σ. του Πολιτιστικού Συλλόγου Αγίας Αικατερίνης, απευθύνει τις πιο θερμές και εγκάρδιες ευχαριστίες του, στον Περιφερειάρχη Κρήτης κον Σταύρο Αρναουτάκη, ο οποίος ενέταξε το έργο στο ΕΣΠΑ 2014-2020 προϋπολογισμού 1.380.000 ευρώ, τηρώντας την υπόσχεσή του κατά την παρουσία του στα εγκαίνια του βρεφονηπιακού σταθμού μας πριν 3 χρόνια καθώς επίσης και την γενικότερη στήριξή του στο έργο που επιτελεί ο Σύλλογός μας διαχρονικά.

Τις πιο θερμές και εγκάρδιες ευχαριστίες του προς τον Δήμαρχο, κον Βασίλη Λαμπρινό, για την προώθηση και σταθερή θέση του στην υπόσχεση που έδωσε στο Δ.Σ. του Πολιτιστικού Συλλόγου, ότι θα ικανοποιήσει το πάγιο αίτημά του για την κατασκευή του νέου αυτού κτιρίου.

Ευχαριστεί επίσης τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κον Γρηγ. Πασπάτη, όλες τις δημοτικές παρατάξεις και τις αρμόδιες Δημοτικές Επιτροπές, που ομόφωνα στήριξαν τις σχετικές αποφάσεις για την ολοκλήρωση των διαδικασιών μέχρι και σήμερα.
Ιδιαίτερα, το Δ.Σ. του Πολιτιστικού Συλλόγου ευχαριστεί τον κον Γιάννη Αναστασάκη, αντιδήμαρχο Τ.Υ., ο οποίος σήκωσε ολόκληρο το βάρος της δύσκολης απεμπλοκής του οικοπέδου από τις δαιδαλώδεις γραφειοκρατικές, πολεοδομικές, ιδιοκτησιακές και νομικές διαδικασίες, οι οποίες ήταν και η αιτία της πολύχρονης καθυστέρησης υλοποίησης του έργου, και έτσι κατάφερε να το φτάσει στο σημερινό επιθυμητό αποτέλεσμα.

Επίσης ευχαριστεί την Αντιδήμαρχο Παιδείας κα Στέλλα Αρχοντάκη, τους δημοτικούς υπαλλήλους της Τ.Υ. και ιδιαίτερα τον Προϊστάμενο κον Γ. Φουρναράκη και Εμμ. Μανουσάκη και όλους όσους συνετέλεσαν να ολοκληρωθεί το πολύ όμορφο και πολύ χρήσιμο αυτό έργο.

 

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα