Έγγραφο – «φωτιά» που παρουσίασε ο δήμαρχος Γιώργος Αρμουτάκης κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου Φαιστού βάζει στο «στόχαστρο» τον αντιπεριφερειάρχη Ηρακλείου Ευριπίδη Κουκιαδάκη.

Το έγγραφο που παρουσιάζει το emesara.gr προκαλεί έντονα ερωτηματικά για τις επίμαχες ημερομηνίες παραχώρησης του «φονικού» δρόμου όπου σημειώθηκε η ασύλληπτη τραγωδία στον Γεροπόταμο.

Σύμφωνα λοιπόν με το έγγραφο, ο επίμαχος δρόμος παραχωρήθηκε από την αντιπεριφέρεια Ηρακλείου με διαπιστωτική πράξη του Ευριπίδη Κουκιαδάκη μόλις δύο ημέρες πριν την τραγωδία που συγκλόνισε το πανελλήνιο.

Αίσθηση και πολλά ερωτηματικά προκαλεί επίσης το γεγονός ότι ενώ η ημερομηνία παραχώρησης στο επίμαχο έγγραφο είναι στις 14 Φεβρουαρίου, αναρτήθηκε στη Διαύγεια στις 21 Φεβρουαρίου.

Την ίδια ώρα ο κ. Αρμουτάκης τόνισε πως ο δήμος Φαιστού δεν είχε ζητήσει ποτέ την παραχώρηση του συγκεκριμένου δρόμου.

Η απάντηση της Αντιπεριφέρειας Ηρακλείου

Ο κύκλος της αντιπαράθεσης και το «μπαλάκι» των ευθυνών μεταξύ δήμου Φαιστού και Αντιπεριφέρειας Ηρακλείου για τις αρμοδιότητες του φονικού δρόμου συνεχίζεται και ενώ η προανακριτική έρευνα που έχει διατάξει η εισαγγελία πρωτοδικών Ηρακλείου είναι σε εξέλιξη.

Θέση για το έγγραφο – «φωτιά» που παρουσίασε στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Φαιστού ο δήμαρχος Γιώργος Αρμουτάκης πήρε η Περιφέρεια Κρήτης – ΠΕ Ηρακλείου. 

Όπως αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση, «η συγκεκριμένη παραχώρηση είναι μια διαδικασία ρουτίνας που συντελείται από τριετίας και στηρίζεται στο νόμο 4384/16 άρθρο 44 παράγραφος 1Ζ με αλλεπάλληλα αιτήματα του Δήμου Φαιστού».

Ο δήμαρχος Φαιστού κατά τη διάρκεια του δημοτικού συμβουλίου ανέφερε ότι ουδέποτε ο δήμος είχε ζητήσει την παραχώρηση του επίμαχου δρόμου παρουσιάζοντας και σχετικό έγγραφο σύμφωνα με το οποίο η απόφαση υπεγράφη από τον Ευριπίδη Κουκιαδάκη δύο μόλις ημέρες πριν την τραγωδία που συγκλόνισε το πανελλήνιο.

Η Περιφέρεια Κρήτης σημειώνει πως με αιτήματά του ο δήμος Φαιστού είχε ζητήσει την επιτάχυνση των διαδικασιών παραχώρησης των συγκεκριμένων δρόμων όλων των ΤΟΕΒ της περιοχής όπου και περιλαμβάνεται ο αναδασμός της Πόμπιας.

Μάλιστα δικαιολογεί το γεγονός ότι η σχετική απόφαση παραχώρησης του μοιραίου δρόμου, δύο 24ωρα πριν την τραγωδία, δημοσιεύτηκε με καθυστέρηση εφτά ημερών στη Διαύγεια παρουσιάζοντας και άλλες αποφάσεις για τις οποίες υπήρξε αντίστοιχη καθυστέρηση.

Σημειώνεται τέλος στο ενημερωτικό σημείωμα της περιφέρειας ότι ο αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Ευριπίδης Κουκιαδάκης «ζήτησε από τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Φαιστού αντίγραφο των πρακτικών για να ασκήσει τα νόμιμα δικαιώματά του, λόγω του διασυρμού που υφίσταται από τα ψεύδη που διαδίδονται ανέξοδα μέχρι τώρα».