Με μισό μέτρο χιόνι, ξύπνησαν οι Ανωγειανοί την Τρίτη 25 Ιανουαρίου, με πολύ έντονες χιονοπτώσεις να συνεχίζονται και τις προβλέψεις να μιλάνε για κακοκαιρία μέχρι και αργά το βράδυ. Αν επαληθευθούν κάποιες από αυτές τότε θα πλησιάσει το ένα μέτρο στα Ανώγεια, που δοκιμάζονται από την κακοκαιρία “Ελπίδα”.

Σύμφωνα με την ΑΝΩΓΗ, τα ξημερώματα είχαμε και έναν απεγκλωβισμό οχήματος με ένα επιβάτη κτηνοτρόφο, στην περιοχή της Ζωμίνθου. Τα μηχανήματα του δήμου απεγκλώβισαν το όχημα και το οδήγησαν ασφαλές μέχρι τα Ανώγεια, με τον άνθρωπο να μην έχει κάποιο πρόβλημα. Κτηνοτρόφοι που έχουν μείνει κοντά στα κοπάδια τους έχουν επικοινωνία με τις αρχές και δεν αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα.

Έκκληση υπάρχει για περιορισμό των μετακινήσεων στις άκρως απαραίτητες. Οι δρόμοι μετά από πολύ μεγάλες προσπάθειες έμειναν ανοιχτοί το πρωί, αλλά συνεχώς φορτώνονται με νέο χιόνι. Η κίνηση προς Ηράκλειο και Ρέθυμνο γίνεται μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες και αυτοκίνητα 4χ4. Θυμίζουμε ότι στη μάχη βρίσκονται πάντα 9 εκχιονιστικά και δυο αλατιέρες και όλο το δυναμικό του δήμου Ανωγείων, με συντονιστή τον Σωκράτη Κεφαλογιάννη.

“Να βοηθήσουμε όλοι με τον τρόπο μας, περιορίζοντας τις μετακινήσεις μας στις άκρως απαραίτητες και να μην αφήνουμε τα αυτοκίνητα στο δρόμο, ώστε τα εκχιονιστικά μηχανήματα να κάνουν ευκολότερα το έργο τους” δήλωσε στην ΑΝΩΓΗ ο δήμαρχος Ανωγείων στις 9 π.μ και από την περιοχή Δανούζα όπου βρισκόταν για να ξεκινήσει νέος εκχιονισμός, καθώς την τελευταία ώρα υπήρξε πολύ έντονη χιονόπτωση.

Τέλος, δεν υπάρχουν ιδιαίτερα προβλήματα με το ηλεκτρικό ρεύμα, εκτός από μια ημίωρη διακοπή αργά το βράδυ της Δευτέρας. Οι αίθουσες του Δημαρχείου παραμένουν ανοιχτές και θερμαινόμενες για όσους έχουν ανάγκη και κυρίως για όσους χρησιμοποιούν φιάλες οξυγόνου, καθώς σε περίπτωση διακοπής ρεύματος θα μπορέσουν να εξυπηρετηθούν εκεί.