Χιονοπτώσεις μέχρι και Τετάρτη απόγευμα αναφέρουν αυτή τη φορά οι προβλέψεις, με το ξημέρωμα πάντως να βρίσκει τους Ανωγειανούς με 1 μέτρο χιόνι στο σύνολο, καθώς στη διάρκεια της βραδιάς η χιονόπτωση ξεπέρασε τα 30 εκατοστά. Η θερμοκρασία είναι σταθερά στο μηδέν.
Οι δρόμοι είναι ανοιχτοί για 4χ4 και οχήματα μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες, ενώ χωρίς πρόβλημα έγινε τα ξημερώματα μια μεταφορά ασθενούς στο Ηράκλειο, με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ Ανωγείων. Και το πρωί, με οχήματα του δήμου Ανωγείων, άλλαξε η βάρδια των ιατρών και νοσηλευτών και στο Κέντρο Υγείας.
Όπως αναφέρει η «ΑΝΩΓΗ», κτηνοτρόφοι πήγαν όλοι το πρωινό στα κοπάδια τους, ενώ για αυτούς που μένουν στο βουνό εδώ και αρκετές μέρες, υπάρχει συχνή επικοινωνία με τις αρχές που δεν έχει χρειαστεί να επέμβουν πουθενά.
Αλυσίδες, προσοχή στις μετακινήσεις και περιορισμό όσων δεν χρειάζονται, και μεγάλη προσοχή στον παγετό κυρίως για τους πεζούς, απαιτείται από όλους μας.
Θυμίζουμε ότι η αστυνομική διεύθυνση Κρήτης λόγω παγετού σταματάει την κυκλοφορία στο ύψος του χωριού Γωνιές Μαλεβιζίου, αλλά και στην επαρχιακή οδό Γαράζου-Λιβαδίων-Χουμέρι- Ανώγεια. Κι από τα δυο σημεία οι προερχόμενοι από τα Ανώγεια, με οχήματα με αλυσίδες, αλλά και τα έκτακτα περιστατικά όπως στο ΕΚΑΒ, διέρχονται χωρίς
προβλήματα.
Το Δημαρχείο παραμένει πάντα ανοιχτό.
Το τηλέφωνο της 24ρης εξυπηρέτησης του δήμου συνεχίζει τη λειτουργία του, στον αριθμό, 6930083045