Έδρα Ανδρουλάκη: Η λογική «δείχνει» Θεσσαλονίκη

Πρέπει να διαβάσετε

Βασικό θέμα συζήτησης στα πολιτικά πηγαδάκια του Ηρακλείου αποτελεί, από το πρωί της Δευτέρας, η βουλευτική έδρα που θα διατηρήσει ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Το ενδιαφέρον είναι ξεχωριστό για το Ηράκλειο, καθώς αν ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επιλέξει την έδρα του Ηρακλείου, τότε μένει εκτός ο Φρ. Παρασύρης.

Το θέμα μπορεί να μην είναι εξόχως σημαντικό, καθώς η «ζωή» της νέας βουλής είναι μικρή, ωστόσο με τις νέες κάλπες να είναι πολύ κοντά, έχει ξεχωριστή σημασία η εκπροσώπηση του Ηρακλείου στα βουλευτικά έδρανα, έστω για αυτές τις λίγες ώρες που θα σχηματιστεί νέα σύνθεση στο κοινοβούλιο.

Η λογική «δείχνει» Θεσσαλονίκη

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ καλείται να επιλέξει ανάμεσα σε Ηράκλειο, Νότιο τομέα Αθήνας και Α’ Θεσσαλονίκης.

Στην πρώτη περίπτωση τίθεται εκτός ο Φρ. Παρασύρης, στη δεύτερη ο Παύλος Χρηστίδης και στην τελευταία ο Χάρης Καστανίδης. Όσο κι αν η επιλογή αυτή δεν έχει το βάρος τετραετίας, αφού ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ θα επιλέξει εκ νέου εκλογικές περιφέρειες για τις επόμενες κάλπες, το ενδιαφέρον είναι σημαντικό.

Η λογική του νέου ΠΑΣΟΚ, με τα νέα και φρέσκα πρόσωπα, μαρτυρά πως ο πρόεδρος Ανδρουλάκης θα επιλέξει την έδρα της Α’ Θεσσαλονίκης, ωστόσο αυτό πρέπει να γίνει με τρόπο που θα κάνει ένα ιστορικό στέλεχος όπως το Χάρη Καστανίδη να μην αισθανθεί πως μπαίνει στο περιθώριο.

Στο προφίλ σημερινού αναγεννημένου ΠΑΣΟΚ όμως είναι σαφώς πιο κοντά τόσο ο Παύλος Χρηστίδης (που πλέον είναι στο ευρύτερο προεδρικό περιβάλλον) όσο και ο Φρ. Παρασύρης.

Η οριστική απόφαση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ θα γίνει γνωστή τις επόμενες ώρες. Άλλωστε την Κυριακή ορκίζεται η νέα Βουλή.

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα