«Έδεσε» στην Παλαιόχωρα το αλιευτικό σκάφος με τους εκατοντάδες μετανάστες – Πού θα φιλοξενηθούν

Τελευταία ενημέρωση: 14.55

Ολοκληρώθηκε η μεγάλη επιχείρηση διάσωσης των μεταναστών που βρίσκονταν σε αλιευτικό σκάφος.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Creta24, νωρίτερα το μεσημέρι της Τρίτης, το αλιευτικό σκάφος, που φαίνεται να ξεκίνησε από τα τουρκικά παράλια και είχε προορισμό την Ιταλία, «έδεσε» στο λιμάνι της Παλαιόχωρας.

Την ίδια στιγμή, υπήρξε μεγάλη κινητοποίηση από τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό, την Εθελοντική Ομάδα Πολιτικής Προστασίας Σελίνου και κατοίκους της περιοχής ενώ στο σημείο βρέθηκαν άνδρες του Λιμενικού Σώματος, της ΕΛ.ΑΣ. αλλά και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

Μιλώντας στο Creta24, ο Δήμαρχος Καντάνου – Σελίνου Αντώνης Περράκης ανέφερε πως αναμένεται λεωφορείο, με το οποίο θα μεταφερθούν οι μετανάστες στο κεντρικό λιμάνι της Παλαιόχωρας, όπου θα φιλοξενηθούν σε σκάφος που έχει παραχωρήσει η ΑΝΕΝΔΥΚ.

«Εξετάζεται η κατάσταση ανθρώπων, που χρήζουν ιατρικής βοήθειας και βρίσκονται εδώ γιατροί από το Κέντρο Υγείας Καντάνου, περιμένουμε να δούμε πως θα εξελιχθεί η κατάσταση» τόνισε ο κ. Περάκης, προσθέτοντας πως τις επόμενες ώρες θα πραγματοποιηθεί η καταμέτρηση και η ταυτοποίηση τους.

Υπενθυμίζεται, πως στήθηκε μεγάλη επιχείρηση από το Λιμενικό Σώμα, για την διάσωση των μεταναστών που βρίσκονταν στο αλιευτικό σκάφος στην θαλάσσια περιοχή νότια της Παλαιοχώρας Χανίων.

Το αλιευτικό σκάφος, εξέπεμψε σήμα κινδύνου λίγο μετά τα μεσάνυχτα και στην περιοχή έπνεαν ισχυροί άνεμοι.

 

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα