Τρίτη, 23 Ιουλίου, 2024
22.8 C
Ηράκλειο

Δες τον καιρό

ΕΑΥΝΗ για τραυματισμούς αστυνομικών στις Γωνιές: «Καλοστημένη και οργανωμένη επίθεση»

Πρέπει να διαβάσετε

Για μια καλοστημένη και οργανωμένη επίθεση εναντίον των Αστυνομικών από περισσότερα από 30 άτομα κάνει λόγο η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού Ηρακλείου σε ανακοινωσή της, αναφερόμενη στην επίθεση που σημειώθηκε το βράδυ της Κυριακής στις Γωνιές, με αφορμή ένα σοβαρό οικογενειακό επεισόδιο.

Η Ανακοίνωση:

«Ένα ακόμα απλό καθημερινο περιστατικό που κλήθηκαν να επιληφθουν συνάδελφοι μας της Ο.Π.Κ.Ε./Υ.Α. Ηρακλείου και του Α.Τ. Χερσονήσου σε δ.δ. του Δήμου Χερσονήσου, έμελλε να καταλήξει σε μια καλοστημένη και οργανωμένη επίθεση εναντίον τους, με αποτέλεσμα το σοβαρό τραυματισμό στη μύτη ένος (1) αστυνομικού της Ο.Π.Κ.Ε. και τον ελαφρύτερο άλλων δύο (2) της ίδιας Υπηρεσίας. Γεγονότα που αποδεικνύονται από το ότι δεν ήταν καθόλου τυχαία η συγκέντρωση μέσα σε λίγα μόλις λεπτά περισσοτέρων από τριάντα (30) θερμοάιμων ανδρών στο σημείο με τη θέα των Αστυνομικών, καθώς επίσης και από τις συνεχείς και προκλητικές δηλώσεις ΄΄υποστηρικτών΄΄ τους που εμφανίστηκαν στο Αστυνομικό Μέγαρο Ηρακλείου, κατά την μετέπειτα σύλληψη κάποιων εκ των δραστών  ότι ΄΄δεν έχουν καμία δουλειά και δε θέλουμε –μπάτσους– στο χωριό μας ΄΄, φράσεις που αποδεικνύουν το μένος και την οργή τους σε βάρος των συναδέλφων μας.

Δεν είναι επίσης τυχαίο το γεγονός ότι η επίθεση αυτή έγινε σε βάρος μιας υπηρεσίας που εδώ και δεκαετίες έχει καταφέρει με τις επιτυχίες της και την αποτελέσματικότητα της τόσο στον αστικό ιστό, όσο και στην  ενδοχώρα του Νομού Ηρακλείου, να πλήξει καίρια, τη δράση επικίνδυνων κακοποιών και παραβατικών ατόμων, όπως εμπόρων και καλλιεργητών ναρκωτικών, ζωοκλέφτων και ΄΄γνωστών καπεταναίων’’ που αμαυρώνουν τον πολιτισμό και την εικόνα του τόπου μας.

Σαν Ενωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν. Ηρακλείου,  καταδικάζουμε απερίφραστα το παραπάνω συμβάν, δηλώνουμε δε οτι θα σταθούμε στο πλευρό των συναδέλφων μας, νομικά και ηθικά και τονίζουμε σε όλους αυτούς που νομίζουν ότι ηγούνται κάποιων στρατιών και θα δημιουργήσουν άβατα σε συγκεκριμένες περιοχές (γιατι με δημόσιες εκφράσεις όπως τις ανωτέρω μόνο αυτό μπορεί να γίνει αντιληπτό), ότι το σθένος και το φρόνημα των συναδέλφων και του Σώματος δεν κάμπτονται από τέτοιες ενέργειες, το αντίθετο μάλιστα μας δυναμώνουν περισσότερο και καλούμε το σύνολο της τοπικής κοινωνίας να τις καταδικάσει ομοίως. Έχουμε εμπιστοσύνη στην Ελληνική Δικαιοσύνη και ευχόμαστε να πράξει αναλογα όταν θα κληθουν να λογοδοτήσουν ενώπιον της οι παραπάνω παραβάτες.

Ας αναλογιστούμε όλοι επιτέλους σε τι κοινωνία θέλουμε να διαβιούμε;; Τάξης και Ασφάλειας ή Ζούγκλας;

Υ.Γ.:   Όσο για την ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΤΗΤΑ του επαγγέλματος μας;;;Για τους αρμόδιους κ.κ. Πολιτικούς θα είναι απλά ένα ακόμα συμβάν που θα γραφτεί στη λίστα των χιλιάδων άλλων, με μόνο σίγουρο ότι δε θα ιδρώσει το αυτάκι κανενός…

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα