Δυτική Όχθη: Άλλοι δυο Παλαιστίνιοι νεκροί από ισραηλινά πυρά

Πρέπει να διαβάσετε

Οι ισραηλινές δυνάμεις σκότωσαν το πρωί της Τρίτης δύο Παλαιστίνιους σε ξεχωριστά περιστατικά στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, ανακοίνωσαν Παλαιστίνιοι αξιωματούχοι.

Ο ισραηλινός στρατός δεν έχει επιβεβαιώσει κάποιον θάνατο, αλλά επεσήμανε ότι μέλη των δυνάμεων ασφαλείας δέχθηκαν επίθεση στη διάρκεια της νύκτας όταν δύο στρατιωτικά οχήματα σταμάτησαν έξω από την πόλη Μπέιτ Ουμάρ, κοντά στη Χεβρώνα. Ταραξίες έριξαν βόμβες και πυροβόλησαν εναντίον των στρατιωτών οι οποίοι απάντησαν κάνοντας χρήση πραγματικών πυρών.

Σε ξεχωριστό περιστατικό Παλαιστίνιοι αξιωματούχοι δήλωσαν ότι ένας άνδρας σκοτώθηκε από τα πυρά Ισραηλινού κοντά στη Ραμάλα.

Εδώ και μήνες επικρατεί ένταση στη Δυτική Όχθη, παλαιστινιακό έδαφος που κατέχει το Ισραήλ από το 1967, όπου ο ισραηλινός στρατός πολλαπλασίασε τις επιχειρήσεις του έπειτα από σειρά φονικών αντιισραηλινών επιθέσεων τον Μάρτιο και τον Απρίλιο. Έκτοτε, έχει εξαπολύσει πάνω από 2.000 εφόδους στη Δυτική Όχθη, ειδικά στους τομείς της Τζενίν και της Ναμπλούς.

Οι επιδρομές του, κατά τη διάρκεια των οποίων ξεσπούν συχνά συγκρούσεις με τον παλαιστινιακό πληθυσμό, έχουν στοιχίσει τη ζωή σε πάνω από 125 ανθρώπους στην παλαιστινιακή πλευρά. Πρόκειται για τον πιο βαρύ απολογισμό στη Δυτική Όχθη εδώ και περίπου επτά χρόνια, σύμφωνα με τον ΟΗΕ.

Πηγήcnn.gr

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα