Δύο μήνες μετά τις πλημμύρες η Σητεία «φορά» τα γιορτινά της

«Τις γιορτές… στη Σητεία»! Με αυτό το μήνυμα, ο Δήμαρχος Γιώργος Ζερβάκης, κάλεσε μέσα από τον Περιφερειακό Τηλεοπτικό Σταθμό CRETA και την εκπομπή Πρώτη Θέση, όλους τους Κρητικούς, να επισκεφθούν και να στηρίξουν αυτόν τον τόπο, που δοκιμάστηκε από τις πλημμύρες της 15ης Οκτωβρίου. 

Όπως ανέφερε ο κ. Ζερβάκης, η Σητεία είναι έτοιμη, να υποδεχθεί όλους τους επισκέπτες της ενώ γίνονται πυρετώδεις εργασίες, προκειμένου το Σάββατο, να πραγματοποιηθεί η φωτοδότηση του χριστουγεννιάτικου δέντρου. «Θα είναι ένα event, που θα δώσει μια διαφορετική νότα στους δημότες και τους επισκέπτες της πόλης».

Μάλιστα, πρόσθεσε πως όλα τα ξενοδοχεία και καταλύματα της περιοχής είναι ανοιχτά και έτοιμα να υποδεχθούν όσους επιλέξουν την Σητεία, για να περάσουν τις ημέρες των Χριστουγέννων. 

Από την πλευρά της, η πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Σητείας Μάρω Νικητάκη, περιέγραψε τις στιγμές που έζησαν οι επιχειρηματίες, την ημέρα της 15ης Οκτωβρίου, λέγοντας χαρακτηριστικά, πως το τηλέφωνο της, δεν σταμάτησε λεπτό να χτυπά. 

«Με ρωτούσαν οι συνάδελφοι, που δεν είχαν υποστεί μεγάλες ζημιές από την πλημμύρα, τι θα κάνουμε; Αυτό, ήταν μια απόφαση στιγμής και τους είπα ότι φυσικά θα ανοίξουν τα καταστήματα τους, γιατί η πόλη πρέπει να σηκωθεί όρια, πάση θυσία. Η αγορά είναι ζωντανό κύτταρο σε μια πόλη και εμείς πρέπει να συνεχίσουμε να δείχνουμε τη ζωντάνια μας, παρότι οι πληγές μας είναι τεράστιες και πολλές» τόνισε η κα. Νικητάκη.

Κλείνοντας, απηύθυνε κάλεσμα σε όλους τους πολίτες να στηρίξουν την Σητεία αλλά και την αγορά της, που «πάλεψε» και τελικά κατάφερε να μείνει «όρθια» παρά τις αντιξοότητες. 

 

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα