Δράσεις ενίσχυσης στον πρωτογενή τομέα ζήτησαν παραγωγοί της Κρήτης από τον Μ.Βορίδη

Πρέπει να διαβάσετε

Συγκεκριμένα μέτρα για την ενίσχυση του πρωτογενή τομέα ζήτησαν από τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Μάκη Βορίδη αντιπροσωπεία αγροτών από την Κρήτη. Εκπρόσωποι του συλλόγου αμπελουργών και ελαιοπαραγωγών του νησιού επισκέφθηκαν στην Αθήνα τον κ.Βορίδη ζητώντας δέσμη μέτρων για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Οι εκπρόσωποι των αμπελουργών και των ελαιοπαραγωγών της Κρήτης έθεσαν στον Υπουργό το σύνολο των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν και ο κ. Βορίδης τους ενημέρωσε για όλα τα ζητήματα τα οποία βρίσκονται στην ατζέντα του και αναμένεται να υλοποιηθούν στο πλαίσιο των προεκλογικών δεσμεύσεων του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Εξειδικεύοντας την κυβερνητική βούληση ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων τόνισε τα σοβαρότατα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο ΕΛΓΑ και την εξελισσόμενη ήδη προσπάθειά του να δημιουργήσει τις απαραίτητες προϋποθέσεις ώστε οι γεωργικές ασφαλίσεις να εξυγιανθούν. Πρόσθεσε δε ότι είναι δεδομένη η σύνδεση των συνεπειών των κλιματικών αλλαγών με τις αποζημιώσεις.

Σχετικά με τη νέα ΚΑΠ, ο κ. Βορίδης διευκρίνισε την κατεύθυνση την οποία αυτή θα έχει και η οποία θα οδηγεί σε συγκεκριμένες επενδύσεις που στόχο θα έχουν τη βελτίωση των προϊόντων με παράλληλη μείωση του κόστους  προς όφελος τόσο των ευρωπαίων αγροτών όσο και των ευρωπαίων καταναλωτών.

Παράλληλα έκανε σαφές ότι θα υπάρξει διαχωρισμός της θεσμικής εκπροσώπησης των αγροτών (μέσα από τη δημιουργία Επιμελητηρίου αγροτών) από την οικονομική παραγωγή.

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα