Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας στο Πακιστάν για τις συνομιλίες ΗΠΑ – Ιράν

Έφτασε η αντιπροσωπεία της Τεχεράνης

Στο Πακιστάν βρίσκεται ήδη η ιρανική αντιπροσωπεία σύμφωνα με την Wall Street Journal ενόψει των συνομιλιών του Μεγάλου Σαββάτου (11/4) με τις ΗΠΑ με τις αρχές του Ισλαμαμπάντ να έχουν λάβει δρακόντεια μέτρα ασφαλείας.

Ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών Αμπάς Αραγτσί και ο πρόεδρος του κοινοβουλίου Μοχάμεντ Μπαγκέρ Γκαλιμπάφ ηγούνται της αντιπροσωπείας, αναφέρει ακόμη το δημοσίευμα.

Η αντιπροσωπεία των ΗΠΑ η οποία αναμένεται να φτάσει εντός των επόμενων ωρών στο Ισλαμαμπάντ θα έχει επικεφαλής τον αντιπρόεδρο Τζέι Ντι Βανς.

Τα μέτρα ασφαλείας ενόψει των συνομιλιών στην πακιστανική πρωτεύουσα είναι δρακόντεια. Η κύρια λεωφόρος που οδηγεί στην Κόκκινη Ζώνη – όπου βρίσκονται βασικά κυβερνητικά κτήρια – έχει αποκλειστεί ενώ εμφανής σε όλη την πόλη είναι η παρουσία στρατιωτών και αστυνομικών.

Οι δρόμοι είναι γεμάτοι με σημεία ελέγχου και, με την σημερινή αργία που έχει κηρυχθεί, η κυκλοφορία στους δρόμους είναι ελάχιστη.

Το ξενοδοχείο Serena, ένα από τα πιο γνωστά ξενοδοχεία της πόλης που βρίσκεται στην Κόκκινη Ζώνη δίπλα στην έδρα του Υπουργείου Εξωτερικών, θα χρησιμεύσει ως χώρος διεξαγωγής και οι προετοιμασίες είναι πυρετώδεις.

Οι αξιωματούχοι ασφαλείας έχουν καταλάβει πλήρως τις εγκαταστάσεις του και οι επισκέπτες έχουν κληθεί να φύγουν.

Πηγή: cnn.gr

 

Προηγούμενο

Τρίκαλα: Αποσωληνώθηκε ο φοιτητής του ΑΠΘ που είχε προσβληθεί από μηνιγγίτιδα

Επόμενο

Που θα κάνει Ανάσταση ο Νίκος Ανδρουλάκης

Σχετικά Άρθρα