Δουδωνής: «Επιτελικό κράτος σημαίνει και επιτελικές ευθύνες, τις οποίες έχει το Μέγαρο Μαξίμου και ο Πρωθυπουργός»

Πρέπει να διαβάσετε

Στο πλαίσιο συνέντευξής του στο χθεσινοβραδινό κεντρικό δελτίο της ΕΡΤ και τον δημοσιογράφο Απόστολο Μαγκιριάδη, ο Γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής Παναγιώτης Δουδωνής αναφέρθηκε στα αίτια του τραγικού σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη και χαρακτήρισε αποπροσανατολιστική την επιχείρηση διάχυσης των ευθυνών εκ μέρους της Κυβέρνησης.

«Το επιτελικό κράτος σημαίνει και επιτελικές ευθύνες δηλαδή τις κυρίως ευθύνες τις έχει το Μέγαρο Μαξίμου και προσωπικά ο Πρωθυπουργός» τόνισε ο κ. Δουδωνής προσδιορίζοντας τη Βουλή και την αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή ως το κατάλληλο forum για να συζητηθούν τα αίτια της τραγωδίας. «Επιστολές ή ενημερώσεις ένας προς έναν θεωρούμε ότι είναι απολύτως αντιθεσμικά» ανέφερε ο κ. Δουδωνής.

Σχετικά με την επιτροπή Γεραπετρίτη ο Γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού σημείωσε ότι «δεν έχει καμία υπερκομματική αξία μια επιτροπή που διορίζεται και λογοδοτεί στον αρμόδιο Υπουργό».

«Όταν κάποιος είναι υπεύθυνος πολιτικά, έχει και την ευθύνη της διαχείρισης του χαρτοφυλακίου που ανέλαβε. Πολλώ δε μάλλον όταν στα λόγια υποστηρίζει ότι έχει διασφαλίσει την ασφάλεια των σιδηροδρόμων ενώπιον της αντιπολίτευσης στη Βουλή» επισήμανε χαρακτηριστικά για τον κ. Καραμανλή και συμπλήρωσε πως «είναι αδιανόητο να διατείνεται ότι η τιμωρία του θα είναι να μην είναι Υπουργός για τον έναν μήνα ως τις εκλογές. Όταν η Νέα Δημοκρατία, επιπλέον, τον συμπεριλαμβάνει στα ψηφοδέλτια της, αυτό σημαίνει ότι δεν του αναγνωρίζει ότι έκανε λάθος, αλλά παριστάνει πως όλα τα έκανε καλά».

Ο Γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής τόνισε ότι «η Νέα Δημοκρατία μετρά τέσσερα χρόνια στην εξουσία και μάλιστα σε προεκλογική εκδήλωσή της είχαν επισημανθεί τα προβλήματα ασφαλείας του σιδηροδρόμου, παρά ταύτα δεν έκανε τίποτα. Προφανώς, όλο το πολιτικό σύστημα οφείλει να κοιτάξει το θέμα ώστε να μην επαναληφθεί μια τέτοια τραγωδία. Με όρους δηλαδή μέλλοντος και λύσεων. Όχι με όρους μετακύλισης της ευθύνης του ενός στον άλλον. Το να προσπαθούμε να διαχυθούν οι ευθύνες για να μην εντοπιστούν σε αυτούς που κυρίως έχουν την υποκειμενική ευθύνη, είναι μια αποπροσανατολιστική συζήτηση που δεν πρέπει να γίνεται».

«Η βία δεν έχει καμία θέμα πουθενά. Η βία, δε, που παριστάνει ότι είναι πολιτική, είναι ένας τεράστιος κίνδυνος για τη Δημοκρατία. Άκουσα τον αρμόδιο Υπουργό, τον κ. Θεοδωρικάκο, να αναφέρει πως οι δράστες ήταν αναρχικοί κι όχι μπράβοι. Θα ήθελα να θυμίσω ότι η Νέα Δημοκρατία είχε υποσχεθεί ότι θα έπαυε τα άβατα ανομίας στα Εξάρχεια» σημείωσε ο κ. Δουδωνής για την επίθεση σε βάρος του Γ. Βαρουφάκη.

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα