Δώρα ζωής από 62χρονο που τραυματίστηκε θανάσιμα από πτώση από δέντρο

Πρέπει να διαβάσετε

Μεγαλείο ψυχής επεδείξε η οικογένεια ενός 62χρονου από την Άρτα, ο οποίος τραυματίστηκε θανάσιμα μετά από πτώση που είχε από δέντρο, καθώς όταν ενημερώθηκε ότι ο άνθρωπος τους είναι κλινικά νεκρός, αποφάσισε να προχωρήσει σε δωρεά των οργάνων του.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ οι νεφροί και το ήπαρ του 62χρονου θα δοθούν σε ασθενείς σε Ελλάδα και Ιταλία.

Η διαδικασία λήψης των νεφρών και του ήπατος από δύο ομάδες χειρουργών, από την Θεσσαλονίκη και τα Γιάννινα ξεκίνησε το πρωί του Σαββάτου (28/1).

Στο χειρουργείο θα συμμετείχαν και γιατροί από την Ιταλία αλλά λόγω ομίχλης στο αεροδρόμιο των Ιωαννίνων, δεν κατάφερε το αεροσκάφος να προσγειωθεί και κατευθύνθηκε στο Ελευθέριος Βενιζέλος.

Οι Έλληνες γιατροί ολοκλήρωσαν την λήψη των οργάνων και με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ το ήπαρ μεταφέρθηκε άμεσα στο Άκτιο όπου το αεροπλάνο με τους Ιταλούς γιατρούς παρέλαβε το μόσχευμα για το κέντρο μεταμοσχεύσεων της Ιταλία.

Οι δύο νεφροί θα παραμείνουν στην Ελλάδα και της επόμενες ώρες οι γιατροί θα προχωρήσουν στην μεταμόσχευση σε ανθρώπους που για χρόνια περίμεναν στη αναμονή για την εύρεση συμβατού μοσχεύματος να χαμογελάσουν ξανά.

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα