Παρασκευή, 19 Αυγούστου, 2022
26.3 C
αίθριος καιρός - Δήμος Ηρακλείου

Δες τον καιρό

Δώρα Ζέμπερη: Νέα έρευνα ζητά η οικογένειά της – «Τη σκότωσαν για υπόθεση της δουλειάς της», είπε ο πατέρας της

Πρέπει να διαβάσετε

Πεπεισμένα ότι η δολοφονία της 32χρονης εφοριακού Δώρας Ζέμπερη δεν έγινε για λόγους ληστείας της, αλλά πίσω από το στυγερό αυτό έγκλημα βρίσκονται άλλοι λόγοι που σχετίζονται με το επάγγελμά της, εμφανίστηκαν σήμερα καταθέτοντας στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Αθήνας, τα μέλη της οικογένειας της αδικοχαμένης κοπέλας, η οποία το 2017 είχε βρει τραγικό θάνατο με 14 μαχαιριές μέσα στο Β΄ Νεκροταφείο Αθηνών. Η δίκη για το στυγερό αυτό έγκλημα ξεκίνησε σήμερα σε δεύτερο βαθμό αλλά απών από το δικαστήριο ήταν ο Εμμανουήλ Σοροπίδης, ο οποίος πρωτοδίκως είχε καταδικασθεί σε δυο φορές ισόβια ως ένοχος για την άγρια δολοφονία και ληστεία της κοπέλας.

«Ξέρω ότι ήρθαν οι αστυνομικοί σπίτι και μου είπαν το συμβάν. Μου είπαν ότι σκότωσαν το παιδί μου με 14 μαχαιριές. Δεν ήξερα τι να κάνω. Το παιδί μου μέχρι τις 16.30 ήταν καλά και στο νεκροταφείο για να ανάψει το καντήλι στο τάφο του καλύτερου της φίλου που είχε χαθεί λίγο καιρό νωρίτερα. Της έλεγα να μη πηγαίνει συχνά για ψυχολογικούς λόγους», είπε στο δικαστήριο η μητέρα της Δώρας Ζέμπερη, η οποία άρχισε να καταθέσει πρώτη στη δίκη. Η ίδια επισήμανε πως η κόρη της είχε εκφράσει την επιθυμία να φύγει από το τμήμα ελέγχου της εφορίας όπου εργάζονταν και παράλληλα έδειχνε φοβισμένη λίγο καιρό πριν την άγρια δολοφονία της. «Είχε κάνει κάποια αίτηση για να έρθει πιο κοντά στο σπίτι. Είχε αρκετή δουλειά και την είχαν φορτώσει με όγκο υποθέσεων. Η αίτηση έγινε δεκτή, αλλά τελικά δεν άλλαξε τομέα επειδή οι συνάδελφοι της ήταν καλοί. Βέβαια κάποια στιγμή μου είχε πει ότι είχε δεχθεί απειλές ο προϊστάμενος της», κατέθεσε η μητέρα της 32χρονης για να προσθέσει: «Δεν πιστεύω πως έγινε για να της πάρει τα πέντε ευρώ και την τσάντα. Την παρακολουθούσε μάθαμε, γύριζε γύρω από το σπίτι μας. Δεν είμαι σίγουρη ότι το έκανε για να πάρει ναρκωτικά. Μπορεί κάποιος να τον έβαλε να το κάνει. Γιατί μου σκότωσε το παιδί μου;».

Από την πλευρά του πατέρας του θύματος συνέδεσε ευθέως τη δολοφονία της κόρης του με υποθέσεις που εκείνη χειρίζονταν στην υπηρεσία της. Ο μάρτυρας είπε χαρακτηριστικά: «Το παιδί το σκότωσαν από υπόθεση της δουλειάς. Ο δολοφόνος κατηγόρησε γνωστό μεγαλοδικηγόρο ότι τον πλήρωσε για να τη σκοτώσει. Τι κάνατε με αυτό; Φέρτε εδώ τους πραγματικούς δολοφόνους. Αυτός είναι πιόνι! Εγώ πιστεύω ότι στη δουλειά της ξέρουν!». Μάλιστα, σε υψηλούς τόνους ο πατέρας της κοπέλας κατέθεσε πως η Δώρα δολοφονήθηκε επειδή έχει στα χέρια της υποθέσεις της λίστας Λανγκαρντ. Ζήτησε μάλιστα από το δικαστήριο να ερευνήσει αυτήν την εκδοχή. «Σκότωσαν το παιδί μου! Αυτή είναι η δουλειά σας!», είπε προς το δικαστήριο όταν η πρόεδρος του ζήτησε να μην φωνάζει.

«Είχα δει τη συμπεριφορά της αδελφής μου να έχει αλλάξει. Ήταν ανήσυχη. Δεν ήθελε να βγαίνει έξω. Την έβλεπα φοβισμένη. Πιστεύω ήταν κάτι με τη δουλειά της», ανέφερε κατά τη διάρκεια της δίκης της κατάθεσης η αδελφή του θύματος. «Εγώ αυτό δεν το βλέπω ληστεία, το βλέπω δολοφονία. Τη χτύπησε πισώπλατα ενώ έφευγε. Αυτό πως το βλέπετε; Δεν ήταν ακαριαίος ο θάνατος, βρέθηκε 100 μέτρα παρακάτω. Μόνος του τι έκανε, αλλά δε νομίζω ότι το έκανε για 25 ευρώ. Η εμφάνιση της Δώρας δεν προϊδεάζει για πολλά χρήματα. Μέσα στο νεκροταφείο υπήρχαν πιο εύκολοι στόχοι, όπως γιαγιάδες που μπορεί να έχουν ένα χρυσαφικό ή μια σύνταξη», είπε από την πλευρά του, ο αδελφός της 32χρονης.

Ωστόσο, ο προϊστάμενος της εφοριακού στη ΔΟΥ Πειραιά, ανέφερε ότι οι περισσότερες υποθέσεις που χειριζόταν το θύμα ήταν απλές. «Εγώ είχα απειληθεί για υποθέσεις, οι ελεγκτές μου όχι» τόνισε ο μάρτυρας. «Είχε υποθέσεις με μεγάλα ποσά, αλλά το εάν ήταν σοβαρές είναι υποκειμενικό» κατέθεσε ένας από τους συναδέλφους της κοπέλας.

Επιπλέον, στη δίκη κατέθεσε γειτόνισσα και φίλη της μητέρας της Δώρας Ζεμπερη, η οποία ανέφερε πως είχε δει τον κατηγορούμενο να κυκλοφορεί στο δρόμο του σπιτιού. «Αυτός ερχόταν κάθε μέρα με μια μαύρη bmw. Όταν τον είδα θυμήθηκα το πρόσωπο. Κυκλοφορούσαν και δυο περίεργοι τύποι, 20 μέρες νωρίτερα, στο δρόμο και θυμάμαι να το λέω στον άντρα μου, ότι αυτοί είναι κάθε μέρα εδώ», τόνισε η μάρτυρας.

Επίσης, σήμερα στο δικαστήριο εμφανίστηκε και ο μάρτυρας ο οποίος είχε φιλοξενήσει τον κατηγορούμενο στο σπίτι του (στο πρωτοβάθμιο δικαστήριο δεν είχε εμφανιστεί). Ο εν λόγω μάρτυρας χαρακτήρισε ως το μεγαλύτερο λάθος της ζωής του την απόφασή του να φιλοξενήσει τον Εμ. Σοροπίδη στο σπίτι του, τον οποίο, όπως είπε, είχε γνωρίσει σε φιλικό σπίτι. Μετά την εξέταση του μάρτυρα, η δικηγόρος της οικογένειας Γιάννα Παναγοπούλου υπέβαλλε αίτημα να κληθεί και να καταθέσει η οικογένεια στο σπίτι της οποίας γνώρισε τον κατηγορούμενο ο συγκεκριμένος μάρτυρας.

Τέλος, στην κατάθεσή του ο ιατροδικαστής Σωτήρης Μπουζιάνης ανέφερε πως τα χτυπήματα στο θύμα καταδεικνύουν και την πρόθεση του δράστη να σκοτώσει.

Πηγή: protothema.gr

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα