Δόμνα Μιχαηλίδου: «Ήδη στα σχολεία τα βιβλία» – Δημοσιεύεται η λίστα με τους αναπληρωτές καθηγητές

Πρέπει να διαβάσετε

Ενόψει της έναρξης της σχολικής χρονιάς, στις 11 Σεπτεμβρίου, η Υφυπουργός Παιδείας, Δόμνα Μιχαηλίδου, απάντησε  σε σχετικές ερωτήσεις στην πρωινή εκπομπή  «Καλοκαίρι Μαζί» του ΑΝΤ1.

Σε ότι αφορά το διδακτικό προσωπικό, η Δόμνα Μιχαηλίδου είπε ότι «σήμερα ή αύριο δημοσιεύεται η λίστα με τους αναπληρωτές καθηγητές και πως πριν από λίγες ημέρες ορκίστηκαν πάνω από 3.000 καθηγητές. Θα δούμε με την δεύτερη κατανομή αν και που υπάρχουν κενά, ώστε να καλυφθούν το ταχύτερο και με μια προτεραιότητα πχ. δεν μπορούμε να αφήσουμε τους μαθητές της Γ’ Λυκείου χωρίς μαθηματικό».

Η Υφυπουργός Παιδείας σημείωσε ότι «τα τελευταία τέσσερα χρόνια έγιναν 32.000 προσλήψεις εκπαιδευτικών, εκ των οποίων οι 10.000 στην ειδική αγωγή».

Σε ότι αφορά την σχολική στέγη και την προετοιμασία των σχολείων, σημείωσε ότι υπάρχουν περιορισμένα προβλήματα, επισημαίνοντας πως «προσπαθούμε να δούμε πως θα αντιμετωπίσουμε ζητήματα όπως στον Έβρο που κάηκε η στέγη του σχολείου ή άλλη περίπτωση στο Ηράκλειο, όπου γίνονται εργασίες στο σχολείο. Εκεί το μάθημα θα αρχίσει με τηλεκπαιδευση και την εβδομάδα μετά τις 11 Σεπτεμβρίου θα πάνε στο σχολείο τα παιδιά».

Για τις τροποποιήσεις στο ωράριο αποχώρησης μαθητών από το ολοήμερο σχολείο, η κ. Μιχαηλίδου ανέφερε «έχουμε 3.700 ολοήμερα δημοτικά σε ένα σύνολο 5.400 δημοτικών σχολείων. Αυτό που είπαμε συζητώντας και με τους γονείς, είναι ότι το παιδί να μπορεί να το παίρνει ο γονιός σε διαφορετικές ώρες μετά το τέλος των μαθημάτων, ώστε να έχουν οι γονείς την επιλογή της ώρας να πάρουν το παιδί και να μην το αφήσουν μέχρι τις 17:30, ανησυχώντας για το πώς θα ανταποκριθεί το παιδί, ιδίως όταν είναι μικρό και στις πρώτες τάξεις».

 

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα