Παρασκευή, 28 Νοεμβρίου, 2025
18.8 C
Ηρακλείου

Δες τον καιρό

Δολοφονία στη Σαλαμίνα: Η 46χρονη δεν αποδέχεται ότι διέπραξε το έγκλημα

Πρέπει να διαβάσετε

Την θέση ότι δεν αποδέχεται τη δολοφονία της 75χρονης πεθεράς της στη Σαλαμίνα διατύπωσε η 46χρονη στην απολογία της σήμερα στα δικαστήρια του Πειραιά, με τη δικηγόρο της να υποστηρίζει ότι η πελάτισσά της «δεν θυμάται απολύτως τίποτα» από την ημέρα του εγκλήματος και ότι έχει «κενά μνήμης».

«Κάνει, επίσης, λογικούς συνειρμούς όπως για μια μάντρα υψηλή που δεν μπορούσε να πηδήξει, λέει ότι δεν θυμάται τίποτα και σοκαρίστηκε από το θέμα της νεκρής πεθεράς. Η έλλειψη κινήτρου σε σχέση με το μένος από μόνη της υποδεικνύει ότι συμβαίνει κάτι παράλογο εδώ» είπε στην ΕΡΤ η δικηγόρος της, Ιωάννα Μαρούπα.

Η ίδια έκανε λόγο για «πρωτοφανή διαδικασία», υποστηρίζοντας ότι δεν υπάρχει ακόμη ιατροδικαστική έκθεση στη δικογραφία ενώ αντίθετα υπάρχουν ασάφειες σχετικά με το υλικό από τις κάμερες, οι οποίες ήταν «απενεργοποιημένες για 36 ώρες αλλά κανένα από τα τέσσερα πρόσωπα που ήξεραν γι’ αυτές δεν παρενέβησαν για να τις επιδιορθώσουν».

«Η δολοφονία ήταν οργανωμένη»

Από την πλευρά της η δικηγόρος της οικογένειας της 75χρονης, Κατερίνα Τσιόνα, αμφισβήτησε πλήρως τους ισχυρισμούς περί ελλιπών στοιχείων, τονίζοντας ότι στη δικογραφία υπάρχουν το 38λεπτο ηχητικό ντοκουμέντο, οπτικά ντοκουμέντα από κάμερες καθώς και χρονολογημένη καταγραφή των κινήσεων της κατηγορούμενης πριν και μετά το έγκλημα.

Όπως σημείωσε, «η δράση της δεν ήταν αποτέλεσμα έκρηξης θυμού, αλλά απολύτως οργανωμένη». Παράλληλα, υπογράμμισε ότι η προηγούμενη ομολογία της 46χρονης είχε γίνει «με όλες τις νόμιμες διατυπώσεις» και περιείχε «λεπτομέρειες που ούτε το ηχητικό δεν θα μπορούσε να δώσει».

«Χθες η οικογένεια έκλαιγε με αυτά που άκουσαν. Η μητέρα τους πέρασε 20 δραματικά λεπτά παρακαλώντας για τη ζωή της», ανέφερε η δικηγόρος, προσθέτοντας ότι ανέμεναν από τη σημερινή απολογία «μια εξήγηση».

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα