Σε ασφυξία οφείλεται ο θάνατος της 60χρονης Αμερικανίδας Suzanne Eaton. 

Λίγο μετά τις 16.00 το μεσημέρι της Τετάρτης, ολοκληρώθηκε η ιατροδικαστική εξέταση από τον ιατροδικαστή, Αντώνη Παπαδομανωλάκη. 

Σύμφωνα με το πόρισμα της ιατροδικαστικής εξέτασης πρόκειται για δολοφονία. Η σορός, δεν φέρει τραύματα από αιχμηρό αντικείμενο ή σφαίρα ενώ δεν υπάρχουν σημάδια σεξουαλικής κακοποίησης.

Επιπλέον, η δολοφονία δεν σημειώθηκε στο σημείο όπου βρέθηκε η σορός, καθώς φαίνεται ότι μεταφέρθηκε εκεί ενώ ήταν ήδη νεκρή.

Ο θάνατος της επήλθε από την απόφραξη των αεροφόρων οδών. Η σορός βρισκόταν σε προχωρημένη σήψη οπότε η ταυτοποίηση έγινε, από στοιχεία που έδωσε ο σύζυγος της και αφορούσαν το ιατρικό ιστορικό της αλλά και από την οδοντοστοιχία της.

Υπενθυμίζεται ότι η 60χρονη Αμερικανίδα βιολόγος Eaton Suzanne,  βρισκόταν στα Χανιά στο πλαίσιο συνεδρίου στην Ορθόδοξη Ακαδημία Κρήτης, όταν χάθηκε το μεσημέρι της Τρίτης 2 Ιουλίου και οι συνάδελφοι της ειδοποίησαν τις Αρχές.

Την Τρίτη 9 Ιουλίου, η σορός της 60χρονης, βρέθηκε σε ένα δαιδαλώδες τούνελ, από την γερμανική κατοχή, στην περιοχή του Μάλεμε. 

Το σημείο που βρέθηκε η σορός της 60χρονης