Δολοφονία Γραικού: Ένταση και λιποθυμίες στα δικαστήρια για την απολογία του 46χρονου (βίντεο)

Ενώπιον της Ε΄ Τακτικής Ανακρίτριας οδηγείται ο 46χρονος έμπορος κρεάτων, ο οποίος ομολόγησε την δολοφονία του Δημήτρη Γραικού πριν από 2,5 χρόνια.

Από νωρίς το πρωί της Τετάρτης (05/06) συγγενείς του θύματος συγκεντρώθηκαν στα δικαστήρια Θεσσαλονίκης με ένα μεγάλο «γιατί» να ταλανίζει το μυαλό τους. Ωστόσο το πλήθος όταν πληροφορήθηκε ότι ο δολοφόνος του Δημήτρη Γραικού μπήκε από την πίσω πόρτα ξέσπασε σε φωνές και για λίγα λεπτά επικράτησε ένταση. Μάλιστα μερικοί προσπάθησαν να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό που βρισκόταν έξω από τα δικαστήρια, με τις Αρχές να προσπαθήσουν να ηρεμήσουν τα πνεύματα αφού υπήρξαν και λιποθυμίες.

Υπενθυμίζεται, ότι ο 46χρονος ομολόγησε την πράξη του την περασμένη εβδομάδα στις Αρχές υποδεικνύοντας ταυτόχρονα και το σημείο όπου ήταν θαμμένος ο κτηνοτρόφος, Δημήτρης Γραικός στο χωριό Ανατολικό, έξω από τη Θεσσαλονίκη.

Η εξαφάνιση του Δημήτρη Γραικού

Ο κτηνοτρόφος είχε εξαφανιστεί στις 3 Νοεμβρίου του 2016, με το 4χ4 αυτοκίνητό του. Από την πρώτη στιγμή είχε γίνει γνωστό, ότι λίγο πριν χαθούν τα ίχνη του, είχε οικονομική συναλλαγή στην επιχείρησή του.

Σύμφωνα με τη σύζυγό του, ο Δημήτρης Γραικός είχε φύγει από το σπίτι τους στο Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης και πήγε στα σφαγεία για να πουλήσει κάποια ζώα. Από την πώληση αυτή φαίνεται πως εισέπραξε 17.000 ευρώ. «Δεν ήταν ούτε εγκληματίας, ούτε τοκογλύφος, ούτε απατεώνας. Δεν είχε εχθρούς», έχει πει η γυναίκα του.

Τον έθαψε μαζί με το αυτοκίνητό του

Στις 30 Μαρτίου το πτώμα του άτυχου κτηνοτρόφου βρέθηκε, αφού όπως προαναφέρθηκε ο δολοφόνος του ομολόγησε το στυγερό έγκλημα που διέπραξε. Αμεσα στήθηκε μεγάλη επιχείρηση από τις Αρχές, αφού ο 46χρονος είχε θάψει τον Δημήτρη Γραικό μαζί με το αυτοκίνητό του. Οι εικόνες που είδαν το φως της δημοσιότητας είναι συγκλονιστικές.

Σύμφωνα με τα ιατροδικαστικά ευρήματα, η σορός του πενηνταεννιάχρονου έφερε αλλεπάλληλες κακώσεις από χτυπήματα, τα οποία φαίνεται πως αποδείχθηκαν θανατηφόρα, ενώ αποκλείστηκε το ενδεχόμενο ο θάνατός του να οφείλεται σε χτυπήματα από αιχμηρό αντικείμενο ή πυροβολισμούς. Κατά πληροφορίες δε το ιατροδικαστικό πόρισμα κάνει λόγο για βίαιο θάνατο.

Πηγή: iefimerida.gr

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα