Διπλό φονικό στ’ Ανώγεια: Συμπληρωματική έκθεση έδωσε ο οπλουργός της οικογένειας Ξυλούρη

Πρέπει να διαβάσετε

Στη αίθουσα του Μικτού Ορκωτού Εφετείου στα Χανιά συνεχίστηκε σήμερα η εκδίκαση της υπόθεσης του διπλού φονικού στα Ανώγεια, τον Μάιο του 2020.

Η δίκη συνεχίστηκε με εξέταση μαρτύρων από την πλευρά της υποστήριξης κατηγορίας.

Όπως αναφέρει το flashnews.gr, νέο στοιχείο στην υπόθεση θέλησε να προσθέσει ο οπλουργός κ. Τσιάπας. Ο κ. Τσιάπας, ο οποίος είναι από την πλευρά της υποστήριξης κατηγορίας, στην έκθεση του την οποία και κατέθεσε υποστηρίζει ότι ο τρίτος πυροβολισμός ήταν αυτός που σκότωσε τον Λευτέρη Καλομοίρη και προήλθε από το όπλο του Ξυλούρη την ώρα που αυτός έπεφτε έχοντας δεχτεί δύο εξ επαφής υπόκωφους πυροβολισμούς.

Ωστόσο, ρωτήθηκε ο κ. Τσιάπας γιατί αυτόν τον ισχυρισμό και την εκτίμηση που είναι καθοριστική δεν την είχε αναφέρει καν στην έκθεση του που είχε καταθέσει πρωτόδικα αλλά την αναφορά αυτή την κάνει τώρα δύο χρόνια μετά σε δεύτερο βαθμό με τον ίδιο να υποστηρίζει ότι η πρώτη έκθεση είχε συνταχθεί και απαντούσε επί συγκεκριμένων ερωτημάτων τα οποία του είχαν τεθεί.

Νωρίτερα εξετάστηκε η κουνιάδα του Γ. Ξυλούρη, η οποία υποστήριξε ότι πριν τον φόνο, άκουσε φωνές και είδε τον κατηγορούμενο να φωνάζει «Αφήστε με να τον (….)» με τη μητέρα του να τον κρατά, τον πατέρα του στο πλάι και δύο άνδρες μπροστά του. Η ίδια μπήκε ξανά μέσα στο σπίτι της και πολύ σύντομα άκουσε ξανά φωνές και απανωτούς πυροβολισμούς. Σε σχετική ερώτηση για τη συμπεριφορά του Γιώργου Ξυλούρη αλλά και τις σχέσεις των δύο οικογενειών, η κουνιάδα του ισχυρίστηκε ότι: «Δεν υπήρχε ψυχρότητα μεταξύ των δύο οικογενειών, κάναμε παρέα. Ειδικά ο Γιώργος Ξυλούρης ποτέ δεν έλεγε κακό για κάποιον. Είχε καλές σχέσεις».

Να σημειωθεί ότι όπως και στις προηγούμενες συνεδριάσεις, η αστυνομική παρουσία είναι έντονη προκειμένου να αποσοβηθούν εντάσεις μεταξύ των δυο οικογενειών.

Το δικαστήριο διέκοψε.

Μετά τη διακοπή της διαδικασίας η δικηγόρος Αλεξάνδρα Σπανάκη, έκανε την παρακάτω δήλωση:

«Ο τεχνικός σύμβουλος που έχει διορίσει η υποστήριξη της κατηγορίας δεν μπόρεσε να αιτιολογήσει γιατί το όπλο του Ξυλούρη είχε καθαριστεί επιμελώς πριν παραδοθεί από την οικογένεια του, για ποιο λόγο δεν βρέθηκε γενετικό υλικό τόσο του Ξυλούρη ούτε κανενός άλλου, παρά μόνο στην σκανδάλη.

Επίσης δεν μπόρεσε να δώσει λογική εξήγηση στα λεγόμενα του και να απαντήσει στον δικό του ισχυρισμό για το πως ο Ξυλούρης αφού είχε δεχτεί δυο πυροβολισμούς θανατηφόρους, μπόρεσε να αντιδράσει και να στοχεύσει τον Λευτέρη Καλομοίρη στην καρδιά και με μια θανατηφόρα βολή να του αφαιρέσει τη ζωή».

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα