Στον ΣΥΡΙΖΑ κεντρικά γνωρίζουν ένα πράγμα πάρα πολύ καλά: αν είχαν τα κατάλληλα επικοινωνιακά εργαλεία και στελέχη ευρύτερης αποδοχής, θα είχαν ήδη δημιουργήσει τεράστια προβλήματα στη Νέα Δημοκρατία.

Στις μυστικές δημοσκοπήσεις που υλοποιούν μάλιστα, διαπιστώνουν πως ενώ ο Κυριάκος Μητσοτάκης παραμένει καλύτερος στο ερώτημα καταλληλότητας πρωθυπουργού, εντούτοις συγκεντρώνει πολύ υψηλά ποσοστά αρνητικών γνωμών αναφορικά με το κυβερνητικό έργο συνολικά.

Με βάση την επεξεργασία των δεδομένων, ο Αλέξης Τσίπρας οφείλει να βγει ξανά μπροστά κι είναι ο μόνος που μπορεί να γυρίσει το παιχνίδι δεδομένων των συνθηκών που επικρατούν εντός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.

Ο πρόεδρος ωστόσο του ΣΥΡΙΖΑ γνωρίζει πως το αφήγημα της προηγούμενης περιόδου δεν μπορεί να προχωρήσει. Χρειάζεται μια ενισχυμένη ομάδα , με φρέσκα πρόσωπα , νέα στρατηγική και συνολική αλλαγή πλεύσης. Την οποία βέβαια έχει αρχίσει να στήνει, αλλάζοντας και συνθέσεις μέσα στον «πρωινό καφέ».

Η επίσκεψη στην Κρήτη μάλιστα, εικάζεται πως θα πραγματοποιηθεί σαν «πιλότος» για το συνολικό σχέδιο αντεπίθεσης που προετοιμάζεται κι έχει σκοπό να ακυρώσει όλο το «σόου» όπως χαρακτηρίζεται στην Κουμουνδούρου, που έχει δώσει ο πρωθυπουργός.
Στο κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης πιστεύουν ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης ψάχνει την … τρύπα των πρόωρων εκλογών μέσα στο επόμενο διάστημα, οι οποίες αναμένεται να είναι μάλιστα διπλές λόγω της απλής αναλογικής.

Έχοντας επίγνωση αυτής της προσπάθειας που υλοποιείται από τη Νέα Δημοκρατία, στον ΣΥΡΙΖΑ ετοιμάζονται να βγουν ξανά μπροστά με ένα … πολιτικό λίφτινγκ Τσίπρα θεωρώντας πως η «μισή δουλειά» πρέπει να βγει από το κόμμα και την υπόλοιπη μισή θα την αναλάβει η κοινωνία , που απλά αναζητά κάποιον ο οποίος να επισημάνει επί της ουσίας τα λάθη που θεωρείται ότι έχουν γίνει από την κυβέρνηση.