Με αφορμή την Παράσταση Διαμαρτυρίας που πραγματοποίησαν σήμερα σύλλογοι εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στα γραφεία της Διεύθυνσης Εκπαίδευσης στο Ηράκλειο, ο Σωκράτης Βαρδάκης βουλευτής Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, δήλωσε για μια ακόμα φορά παρόν στη διεκδίκηση των δίκαιων αιτημάτων τους.

«Είμαστε δίπλα στον δίκαιο αγώνα των Εκπαιδευτικών και μαζί τους ζητούμε να παρθεί αμέσως πίσω η Υπουργική Απόφαση για την αύξηση του ωραρίου των Νηπιαγωγών. Μία απόφαση που κινείται και εντάσσεται στη συνολική αντίληψη της κυβέρνησης για τις εργασιακές σχέσεις και τα εργασιακά δικαιώματα.

Άλλωστε η διάλυση των εργασιακών σχέσεων και η περιστολή των κοινωνικών δικαιωμάτων είναι μια σαφής στόχευση, η οποία διαφάνηκε από την αρχή της διακυβέρνησης της ΝΔ με μία σειρά νομοθετημάτων.

Σε ό,τι αφορά τις αποφάσεις του Υπουργείου Παιδείας, πέρα από όσα κακώς κείμενα που επισημαίνουμε καθημερινά, μέσα στο Σαββατοκύριακο που πέρασε μείναμε εμβρόντητοι, ακούγοντας από τα χείλη της υφυπουργού, Ζ. Μακρή, ότι είχε πρόθεση να επιβάλλει πρόστιμα σε μαθητές για τυχόν αργοπορία επιστροφής στην οικία τους μετά τη λήξη του σχολικού ωραρίου!

Αντί να επενδύουν στην πρόληψη, προσπαθούν να κουκουλώσουν την ανικανότητά τους με τιμωρητικές πολιτικές ακόμα και σε βάρος ανηλίκων. Τη στιγμή μάλιστα που δεν έχουν αναλάβει καμία από τις ευθύνες που τους αναλογούν ως τώρα, για τις πολυπληθείς αίθουσες, τη λειτουργία των ειδικών σχολείων, χωρίς προσλήψεις καθαριστριών, ελλείψη υλικοτεχνικου εξοπλισμού, και χωρίς τεστ.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η κυβέρνηση βρίσκεται εκτεθειμένη με δηλώσεις τέτοιου τύπου, προκαλώντας τους πολίτες.»