Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων στο 4ο Πανελλήνιο Συνέδριο Δημοτικών Βιβλιοθηκών

Πρέπει να διαβάσετε

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων συμμετείχε ενεργά στο 4ο Πανελλήνιο Συνέδριο Δημοτικών Βιβλιοθηκών, με τίτλο «Οι Δημοτικές Βιβλιοθήκες μετασχηματίζονται: Προοπτικές και προκλήσεις», που διοργάνωσε η Ένωση Ελλήνων Βιβλιοθηκονόμων & Επιστημόνων Πληροφόρησης (ΕΕΒΕΠ) σε συνεργασία με τη Βικελαία Δημοτική Βιβλιοθήκη, στο Ηράκλειο, από τις 22 έως τις 24 Σεπτεμβρίου 2022.

Στο συνέδριο παρευρέθηκε ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Γιάννης Γιαννακάκης, ο οποίος απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό, καθώς και οι βιβλιοθηκονόμοι του Δήμου Χανίων, Αρετή Καρβέλη, Μαρία Μαραβελάκη, Χρυσούλα Αντωνακάκη και Ευαγγελία Μαστορακάκη.

Στο πλαίσιο της συμμετοχής της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Χανίων στο συνέδριο που πραγματοποιήθηκε στους χώρους της Βικελαίας Δημοτικής Βιβλιοθήκης Ηρακλείου, η Βιβλιοθηκονόμος, Αρετή Καρβέλη, πραγματοποίησε παρουσίαση, με θέμα: «Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων. Η Βιβλιοθήκη του Ελευθερίου Βενιζέλου».

Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου έγινε ανταλλαγή απόψεων και ενημέρωση για την εξέλιξη, την πρόοδο αλλά και τα προβλήματα των βιβλιοθηκών στη χώρα μας. Ακολούθησε ξενάγηση στους χώρους της Βικελαίας Βιβλιοθήκης, τις πλούσιες συλλογές της και το εργαστήριο συντήρησης που διατηρεί.

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα