Δημοτική επιτροπή με κυκλοφοριακούς κόμβους, ανταλλακτικά οχημάτων και Ειδικό Σχολείο

Πρέπει να διαβάσετε

Πλούσια είναι η ημερήσια διάταξη της σημερινής (13/2) συνεδρίασης της δημοτικής επιτροπής Ηρακλείου. Η επιτροπή συνεδριάζει στις 11.30 στο κτίριο της οδού Ανδρόγεω με 43 θέματα. Ξεχωρίζουν οι εισηγήσεις της επιτροπής κυκλοφορίας για να βγουν σε δημόσια διαβούλευση οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για πέντε κόμβους του Ηρακλείου. Ανάμεσα στους οποίους ο πολύπαθος κόμβος στην 62 Μαρτύρων, ο κόμβος στον Άγιο Ιωάννη τον Χωστό και ο κόμβος στην παραλιακή. Και οι τρεις ταλαιπωρούν εδώ και χρόνια τους Ηρακλειώτες και παρά την μεγάλη προσπάθεια που κατέβαλε η προηγούμενη δημοτική αρχή για την ανακατασκευή τους, η γραφειοκρατία και η πολυπλοκότητα των αδειών που απαιτούνται προκάλεσαν μεγάλες καθυστερήσεις. Πλέον βρίσκονται στο στάδιο των εγκρίσεων των μελετών περιβαλλοντικών επιπτώσεων από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση, οπότε αμέσως μετά την απόφαση της δημοτικής επιτροπής θα βγουν σε δημόσια διαβούλευση δέκα ημερών και εν συνεχεία, εκτός απροόπτου μπαίνουν στην τελική ευθεία για την προκήρυξη του σχετικού διαγωνισμού.

Σημαντικό θέμα της συνεδρίασης είναι και η έγκριση του διαγωνισμού για την προμήθεια ανταλλακτικών για τα οχήματα του Δήμου Ηρακλείου αλλά και η εξουσιοδότηση του Δημάρχου Ηρακλείου Αλέξη Καλοκαιρινού να υπογράψει την σύμβαση για την χρηματοδότηση της μελέτης ανέγερσης του νέου Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου Λυκείου Δήμου Ηρακλείου

«Θα είναι ένα σημαντικό έργο που θα γίνει στα Δειλινά. Ο προϋπολογισμός για τον οποίο συζητάμε προσεγγίζει το 1 εκατ. ευρώ, που περιλαμβάνει απαλλοτριώσεις και τη μελέτη του έργου, μαζί με την έκδοση της οικοδομικής άδειας και είναι ένα σημαντικό βήμα για την αναβάθμιση αυτής της κρίσιμης και ευαίσθητης υποδομής για τον Δήμο Ηρακλείου. Το σχολείο λειτουργεί αλλά προφανέστατα οι χώροι και οι εγκαταστάσεις του δεν είναι ικανοποιητικές. Αυτό το βήμα μας βάζει σε μια διαφορετική τροχιά όσον αφορά την εκπαίδευση και την ειδική αγωγή. Η σημερινή εξέλιξη σχετίζεται και με τις επαφές που είχα στην Αθήνα ώστε να μπει το έργο σε σταθερή τροχιά», δήλωσε στο Creta24 ο Δήμαρχος Ηρακλείου Αλέξης Καλοκαιρινός.

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα