Λίγα 24ωρα μετά τον τραγικό θάνατο δύο νέων ανθρώπων στον δρόμο – «φονιά» στο Πολύδροσο Γαζίου, η Τηλεόραση CRETA ρίχνει «φως» σε όσα έγιναν και όσα δεν έγιναν από τις αρμόδιες αρχές μέχρι την τραγωδία.

Η κραυγή αγωνίας των κατοίκων της περιοχής να τοποθετηθούν σαμαράκια στον μοιραίο δρόμο, σταματώντας τις κόντρες, δεν στάθηκε ικανή να αφυπνίσει έγκαιρα τη δημοτική αρχή της περιοχής και να αποτραπεί το δυστύχημα στο οποίο έχασαν τη ζωή τους ο 17χρονος Ματθαίος και ο 21χρονος Έρντι.

Τα έγγραφα – «φωτιά» και οι καθυστερήσεις

Σύμφωνα με τα έγγραφα που έφερε στο «φως» η Τηλεόραση CRETA,  ο Δήμος Μαλεβιζίου ζήτησε να τοποθετηθούν σαμαράκια μόλις στις 16 Αυγούστου του 2021.

Δείτε τα σχετικά έγγραφα:

Αίσθηση προκάλεσε η καταγγελία κατοίκου, ο οποίος μιλώντας στην Τηλεόραση CRETA και στη Μαρία Μαυρομάτη, δήλωσε πως είχε ενημερώσει τον Δήμαρχο Μαλεβιζίου, Μενέλαο Μποκέα, για την κατάσταση, από τότε που ανέλαβε ο τελευταίος, το 2019.

Αναπάντητα ερωτήματα για τις παρεμβάσεις που δεν έγιναν

Πάντως εκτός από το χρονικό σημείο στο οποίο ο Δήμος Μαλεβιζίου έφτασε το θέμα στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης, προκύπτουν επιπλέον ερωτήματα για το αν και κατά πόσο έγιναν άλλου είδους παρεμβάσεις στον δρόμο, οι οποίες εμπεριέχονται στις αρμοδιότητες της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου Μενέλαος Μποκέας μίλησε στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων της Τηλεόρασης CRETA, λίγα 24ωρα μετά τον χαμό των δυο νέων στο τροχαίο που έγινε στο Πολύδροσο Γαζίου και μετά τις καταγγελίες κατοίκων της περιοχής, που μιλούν για αδράνεια των αρμόδιων φορέων.

Το σημείο που τα τελευταία χρόνια έχει γίνει «πίστα», όπου νέοι, ακόμα και ανήλικοι, αναπτύσσουν υπερβολικές ταχύτητες με τα οχήματά τους. Φαινόμενο γνωστό σε όλους,  καθώς πάγιο αίτημα των κατοίκων είναι να γίνουν παρεμβάσεις για την αποτροπή των συγκεκριμένων συμπεριφορών.

Γνώριζε την κατάσταση η δημοτική αρχή

Αν και από το 2019, οπότε και ανέλαβε καθήκοντα Δημάρχου, ο Μενέλαος Μποκέας είχε ενημερωθεί για την κατάσταση που επικρατεί, μόλις τον περασμένο Αύγουστο, η δημοτική αρχή αποφάσισε να προχωρήσει σε ενέργειες για να τοποθετήσει σαμαράκια. Σε κάθε περίπτωση αν και κάτοικοι της περιοχής φοβούνται να περάσουν από το συγκεκριμένο σημείο, ο κ. Μποκέας μίλησε για έναν άρτιο τεχνικά δρόμο.

Χωρίς να δώσει σαφείς απαντήσεις για τους λόγους που η δημοτική αρχή Μαλεβιζίου δεν προχώρησε έστω στην τοποθέτηση σημάνσεων στο συγκεκριμένο σημείο, κ. Μποκεας ανέφερε πως συντηρήσεις του οδικού δικτύου γίνονται καθημερινά.

Μόλις πριν έναν μήνα οι ενέργειες από τον Δήμο Μαλεβιζίου για να περιοριστούν οι κόντρες

Ο Δήμαρχος  Μαλεβιζίου δήλωσε πως τα όποια ατυχήματα που σημειώνονται στο Πολύδροσο, είναι αποτέλεσμα των υπερβολικών ταχυτήτων που αναπτύσσονται στην περιοχή αλλά παραδέχθηκε πως μόλις πριν έναν μήνα, ο δήμος αποφάσισε να προχωρήσει σε ενέργειες προκειμένου το φαινόμενο να περιοριστεί.

Μάλιστα, επέρριψε ευθύνες σε κεντρικό επίπεδο για την καθυστέρηση των εγκρίσεων για να τοποθετηθούν σαμαράκια.

Δείτε απόσπασμα από τη συνέντευξη του Μενέλαου Μποκέα: