Το «πράσινο φως» μετά από πάρα πολύ καιρό για τη διεξαγωγή δια ζώσης δημοτικών συμβουλίων μόνο για εμβολιασμένους, δίνει η απόφαση Δ1α/Γ.Π. οικ. 48487 που δημοσιεύτηκε στο Φύλλο Εφημερίδας της Κυβέρνησης.

Σύμφωνα με τη σχετική απόφαση, τα όργανα μπορούν να συνεδριάζουν χωρίς τον περιορισμό των 7 ατόμων που υπήρχε πριν, εφόσον στις συνεδριάσεις συμμετέχουν μόνο … εμβολιασμένοι ή όσοι έχουν πιστοποιητικό νόσησης τους τελευταίους 6 μήνες. Βέβαια στην απόφαση υπάρχουν και αστερίσκοι, καθώς είναι απαραίτητο να τηρούνται επίσης όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα, μεταξύ των οποίων οι αποστάσεις 1,5 μέτρου μεταξύ των παραβρισκόμενων, η χρήση αντισηπτικού και μάσκας, καθώς και η ελάχιστη αναλογία ενός ατόμου ανά πέντε τετραγωνικά μέτρα.

Στους Δήμους ήδη υπάρχει αναβρασμός όπως μαθαίνω, ειδικότερα σε δήμους της ενδοχώρας, γιατί πολλοί από εκείνους που ζητούσαν δια ζώσης δημοτικά συμβούλια, είναι παράλληλα κι εκείνοι που έχουν «αμελήσει» να εμβολιαστούν. Κι όπως ήδη πιστεύουν αρκετοί, τώρα είναι που θα φανεί τι πραγματικά συμβαίνει μέσα στους δήμους και πόσοι από εκείνους που έχουν υποχρέωση να προασπίζουν τη δημόσια υγεία, το πράττουν κιόλας μέσα από τις δημόσιες συμπεριφορές τους.