Μια καταιγίδα ήταν αρκετή για να φανούν οι παραλήψεις των αρμόδιων αρχών στην Αμμουδάρα του δήμου Μαλεβιζίου, με τους δρόμους χθες να μετατρέπονται ξανά σε ποτάμια.

Η περιοχή είναι από εκείνες που αντιμετωπίζουν μεγάλο πρόβλημα, κάθε φορά που σημειώνονται έντονες βροχοπτώσεις και αυτό θα έλεγε κανείς πως θα έπρεπε να την θέτει σε απόλυτη προτεραιότητα, ειδικά όταν είναι γνωστό πως έντονα καιρικά φαινόμενα θα κάνουν την εμφάνισή τους.

Ωστόσο η δημοτική αρχή πιάστηκε …αδιάβαστη, αυτή τη φορά από τον «Ιανό» και το βράδυ του Σαββάτου οι κάτοικοι της Αμμουδάρας βρέθηκαν αντιμέτωποι με πλημμυρισμένους δρόμους.

Και όλα αυτά, ενώ την Πέμπτη ο δήμος Μαλεβιζίου, με δελτίο τύπου ανακοίνωνε πως «συνεχής είναι η συνεργασία της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου και της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης και Αποχέτευσης Μαλεβιζίου και έχει διασφαλιστεί η ετοιμότητα των αγωγών ομβρίων για την ομαλή δίοδο των υδάτων.

Παράλληλα, η ΔΕΥΑΜ η υπό το συντονισμό του Προέδρου Τάσου Λιαδάκη και του Αντιπροέδρου Γιάννη Βάμβουκα προχώρησε σε ενδελεχή έλεγχο και καθαρισμό φρεατίων για τη σωστή απορροή των ομβρίων υδάτων.

Τέλος, σε όλη τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου το προσωπικό και τα τεχνικά συνεργεία της ΔΕΥΑΜ θα βρίσκονται σε επιφυλακή με μέριμνα του Αντιπροέδρου Γιάννη Βάμβουκα»

Η ανακοίνωση μάλιστα συνοδευόταν και από σχετικό -και πλούσιο- φωτογραφικό υλικό, με τους κατοίκους της περιοχής να αναρωτιούνται πλέον γιατί η …προετοιμασία που επικοινωνήθηκε στα μέσα, δεν λειτούργησε στην πράξη.

«Δυστυχώς για άλλη μια φορά η τοπική αυτοδιοίκηση έδειξε το πραγματικό της πρόσωπο… Ανυπαρξία σε όλο της το μεγαλείο. Κατά τα άλλα ανακοίνωσε στα μέσα ότι καθάρισε τα φρεάτια ενόψει της πλημμύρας», ήταν το σχόλιο αναγνώστη στην ανάρτηση του Creta24 για την κατάσταση που επικρατούσε στην Αμμουδάρα το βράδυ του Σαββάτου.