Στοχευμένα μέτρα ανακούφισης της τοπικής επιχειρηματικότητας στη «σκιά» των δραματικών επιπτώσεων της πανδημίας σε όλο το φάσμα της οικονομίας λαμβάνει η Λότζια.

Στο πλαίσιο του δεύτερου κύκλου ενίσχυσης αποφασίστηκε ομόφωνα η οριζόντια μείωση σε ποσοστό 50% για όλες τις επιχειρήσεις που πληρώνουν δημοτικά τέλη.

«Η απόφαση ήταν ομόφωνη για τη στήριξη ενός κλάδου που έχει υποστεί μεγάλες ζημιές την περίοδο της πανδημίας» τόνισε στον ΣKAΪ Κρήτης 92,1 και την Αντιγόνη Ανδρεάκη η αντιδήμαρχος Οικονομικών του δήμου Ηρακλείου Μαρία Καναβάκη.

Η μείωση στα τέλη κοινόχρηστων χώρων θα ισχύσει για ολόκληρη την επόμενη χρονιά, αφορά σε όλες τις επιχειρήσεις που χρησιμοποιούν κοινόχρηστους χώρους και για όλες τις ζώνες τόσο στην εντός όσο και στην εκτός των τειχών πόλη του Ηρακλείου.

Δεν αποκλείεται μάλιστα κατά τη διάρκεια του 2021 και ανάλογα με την πορεία της πανδημίας και του ενδεχόμενου επιβολής νέων περιοριστικών μέτρων, η Λότζια θα εξετάσει το ενδεχόμενο επιπλέον μέτρων ενίσχυσης και ανακούφισης.

«Επανεκτιμούμε και επαναξιολογούμε τις καταστάσεις. Μακάρι να μην χρειαστεί. Είμαστε εδώ για να παρεμβαίνουμε με ελαφρύνσεις και ανακουφιστικά μέτρα σε περίπτωση που θα προκύψουν επιπλέον ανάγκες», πρόσθεσε η αντιδήμαρχος Οικονομικών Μαρία Καναβάκη.