Δήμος Χανίων: Καλείται να πληρώσει αποζημίωση για παιδί που έπαθε ηλεκτροπληξία από καλώδιο

Πρέπει να διαβάσετε

Ποσό 15.000 ευρώ ως αποζημίωση για περιστατικό ηλεκτροπληξίας σε παιδί από καλώδιο του δικτύου σε πλατεία στις Μουρνιες επιδίκασε το Πρωτοδικείο Χανίων στην οικογένεια του παιδιού που έχει κινηθεί δικαστικά εναντίον του Δήμου Χανίων.

To περιστατικό είχε λάβει χώρα πριν τρία χρόνια, ενώ εκτός από το αστικό δικαστήριο που αφορά τις πιθανές αποζημιώσεις, εκκρεμεί και ποινικό δικαστήριο σε βάρος ενός πρώην αντιδημάρχου και δύο υπηρεσιακών στελεχών.

Η δημοτική επιτροπή του Δήμου Χανίων, στην συνεδρίαση της Δευτέρας, ενέκρινε την ανάθεση στους δικηγόρους του Δήμου Χανίων της υποβολής έφεσης σε βάρος αυτής της απόφασης, καθώς, όπως εξήγησε ο πρόεδρος της επιτροπής και αντιδήμαρχος οικονομικών, Τάσος Αλόγλου, ο Δήμος δεν αποδέχεται ότι υπάρχει δική του υπαιτιότητα.

Ο κ. Αλόγλου υποστήριξε πως το ατύχημα είναι αποτέλεσμα ρευματοκλοπής καθώς είχαν γίνει παράνομα ιδιωτικές συνδέσεις για να λειτουργούν προβολείς στον συγκεκριμένο χώρο. «Αυτό μέτρησε στο δικαστήριο, γι’ αυτό και δεν πήραν το ποσό που ζητούσαν, σχεδόν 150.000 ευρώ. Για εμάς σημασία έχει το παιδί έζησε. Από ‘κει και πέρα, οφείλουμε να προχωρήσουμε σε έφεση, όχι για να μην δώσουμε τα χρήματα αλλά για να μην φανεί ότι αποδεχόμαστε την ευθύνη. Γιατί εκκρεμεί και το ποινικό δικαστήριο, είναι κατηγορούμενος ο πρώην αντιδήμαρχος τεχνικών υπηρεσιών και δύο υπηρεσιακοί και η μία υπόθεση θα οδηγήσει την άλλη» τόνισε ο κ. Αλόγλου.

Πηγήzarpanews.gr

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα