Στα λευκά ξύπνησαν οι Αρχάνες, με το χιόνι να έχει σκεπάσει ήδη από χθες το χωριό.

Ο δήμος Αρχανών Αστερουσίων βρίσκεται σε συναγερμό και μέχρι στιγμής στο οδικό δίκτυο δεν παρατηρούνται προβλήματα. 

Όπως ανέφερε στον ΣΚΑΪ Κρήτης 92,1 και τη Μαρία Μπινιχάκη ο δήμαρχος Μανώλης Κοκοσάλης, τα εκχιονιστικά μηχανήματα δουλεύουν ασταμάτητα από τις 6 το πρωί. «Στόχος είναι να παραμείνει ανοιχτό το οδικό δίκτυο», ανέφερε χαρακτηριστικά τονίζοντας ωστόσο πως σε όλη την έκταση του δήμου οι πολίτες θα πρέπει να μετακινούνται μόνο αν υπάρχει κάποιο πρόβλημα υγείας.

«Σε αυτό μας βοηθά και η αστυνομία, η οποία μετά από δική μας παράκληση έχει κλείσει από νωρίς δρόμους και δεν επιτρέπει σε οδηγούς να κινούνται αν δεν υπάρχει σοβαρός λόγος», σημείωσε και απηύθυνε έκκληση στους πολίτες να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις της αστυνομίας και του δήμου καθώς τις επόμενες ώρες το φαινόμενο αναμένεται να ενταθεί.

Μάλιστα σημείωσε πως με δεδομένο πως όλοι οι χειριστές των εκχιονιστικών μηχανημάτων βρίσκονται επί ποδός από τα ξημερώματα και το έργο του εκχιονισμού θα διαρκέσει μέχρι και το βράδυ οι πολίτες θα πρέπει να παραμείνουν στα σπίτια τους μέχρι το πρωί της Τετάρτης καθώς κατά την διάρκεια της νύχτας τα εκχιονιστικά δεν θα επιχειρούν.

Σε χωριά του δήμου, όπως το Αλάγνι, το Χουδέτσι και το Βαθύπετρο το χιόνι έχει ήδη φτάσει τα 30 εκατοστά. Σύμφωνα μάλιστα με τον κ. Κοκοσάλη από το πρωί σημειώνεται ισχυρή χιονόπτωση και στον ορεινό όγκο των Αστερουσίων. «Αυτό σημαίνει πως θα δυσκολέψει το έργο του εκχιονισμού καθώς πρέπει και στα ορεινά χωριά της περιοχής να παραμείνουν ανοιχτοί οι δρόμοι», ανέφερε.

Τέλος, αναφορικά με τους οικισμούς των σεισμόπληκτων του δήμου Αρχανών Αστερουσίων ο κ. Κοκοσάλη ανέφερε πως δεν έχουν εντοπιστεί προβλήματα και υπάρχει θέρμανση στους οικίσκους.