Ο καθηγητής Ιατρικής Σχολής, Θανάσης Δημόπουλος, μίλησε στο Open TV και επανέλαβε το πόσο σημαντική είναι η τήρηση των μέτρων προκειμένου να διακοπεί η διασπορά του κορωνοϊού. «Αυτό που βλέπω στην διεθνή βιβλιογραφία είναι ότι τα μέτρα πρέπει να συνάδουν με τα επιδημιολογικά δεδομένα, ώστε να γίνονται αποδεκτά από όλους μας. Έτσι τώρα που βλέπουμε ότι οι γαμήλιες εκδηλώσεις έχουν επικινδυνότητα, ή ότι οι δομές παραγωγής κρέατος είναι υψηλού κινδύνου, πρέπει να προσαρμοστούμε» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Για όσους ξεκινούν τις διακοπές του και μπουν σε πλοία είπε: «Όσο μπορούμε να κρατάμε τις αποστάσεις. Μεγαλύτερη εγρήγορση στην επιβίβαση και αποβίβαση στα πλοία. Πολύ σημαντικό όταν φτάσουμε στον προορισμό μας να καθαριστούμε καλά».

Αναφερόμενος στο φθινόπωρο δήλωσε: «Τα μέτρα που ισχύουν δρουν αποτρεπτικά και για τους άλλους ιούς. Αν υπάρχει βελτίωση στο τέλος Αυγούστου, τότε θα είμαστε σε καλύτερη κατάσταση εν όψει φθινοπώρου. Σε αντίθετη περίπτωση θα είναι πιο δύσκολα».

Τέλος για τη χθεσινή δήλωση από πλευράς Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, ότι δεν θα μπορέσει να ξεπεραστεί ποτέ ο κορωνοϊός είπε: «Δεν νομίζω ότι ευσταθεί και υποτιμά όλες τις προσπάθειες που έχουν γίνει. Ίσως βέβαια να έγινε παρερμηνεία».

Πηγή: ethnos.gr