Προβληματισμό και έντονη ανησυχία προκαλεί η επιδημιολογική εικόνα του Ρεθύμνου, τις τελευταίες ημέρες.

Μιλώντας στον Περιφερειακό Τηλεοπτικό Σταθμό CRETA και στην εκπομπή Live με την Αντιγόνη, ο δήμαρχος Ρεθύμνου Γιώργος Μαρινάκης ανέφερε πως δεν είναι τυχαίο το γεγονός πως έχει κάνει παρέμβαση στο παρελθόν αλλά και πρόσφατα για το συγκεκριμένο θέμα. «Θεωρώντας ότι οι συγκεκριμένες εκδηλώσεις όταν δεν τηρούνται τα μέτρα ασφαλείας είναι πολύ επικίνδυνες. Στην Κρήτη και στο νομό μας υπάρχει μονοκαλλιέργεια του τουρισμού. Αυτή τη στιγμή η εικόνα μας δεν βοηθάει. Είναι ένας τεράστιος κύκλος της οικονομίας που θα μείνει χωρίς εισόδημα. Κανείς δεν μπορεί να είναι ανεύθυνος έναντι των πολλών, όποιο και αν είναι το κίνητρο του είναι συγκεκριμένα τα πράγματα. Πρέπει αν καταλάβουμε ότι η πανδημία για να περάσει, πρέπει να εμβολιαστούμε και αυτό είναι ευθύνη της πολιτείας και του καθένα πως θα προστατεύσει τον εαυτό του». 

Ο κ. Μαρινάκης αναφέρθηκε στην πορεία των εμβολιασμών στο Ρέθυμνο λέγοντας πως η πολιτεία ξεκίνησε τους εμβολιασμούς με ένα μικρό αριθμό εμβολιαστικών κέντρων για το νομό. «Πολλοί άνθρωποι δεν έχουν τη δυνατότητα ούτε να μπουν στο emvolio.gr, ούτε να πάνε χιλιόμετρα μακριά να για να εμβολιαστούν. Ελπίζω να πάμε πολύ γρήγορα και να δώσουμε ώθηση εκεί που μέχρι τώρα δεν έχουμε κάνει καλά τη δουλειά μας. Όλα είναι πλέον ταξινομημένα κανείς δεν δικαιούται να αιφνιδιάζεται. Είναι η ώρα της ευθύνης. Πρέπει οι δήμοι να μην λαμβάνουν μια άψυχη ενημέρωση. Έχουμε οργανωθεί, είμαστε δήμοι με 47 προέδρους. Διαπιστώνω έναν εφησυχασμό, δεν έχουμε καταλάβει πόσο μεγάλος εχθρός είναι ο κορωνοϊός». 

Τέλος, ο κ. Μαρινάκης αναφέρθηκε στην είδηση που είδε το φως της δημοσιότητας το μεσημέρι της Τετάρτης, όπου γονείς μήνυσαν διευθυντή σχολείου στο Ρέθυμνο για τα self tests, λέγοντας πως είναι εντελώς αβάσιμη. «Τα δικαιώματα όλα έχουν βασικό πυρήνα και μια βασική αρχή. Κανένα δικαίωμα δεν μπορεί να είναι υπέρτερο του δημοσίου συμφέροντος. Το δικαίωμα της εκπαίδευσης είναι υπαρκτό, δεν το στερεί η πολιτεία από κανέναν όμως δεν μπορεί ο καθένας να το επιβάλει σε μια υγειονομική κρίση με τους όρους που εκείνος νομίζει σωστούς. Κανείς δε μπορεί να επιβάλλει έναν κίνδυνο σε όλους τους υπόλοιπους που πιστεύουν ότι είναι επικίνδυνο για τα παιδιά του. Κάτι παρόμοιο αντιμετωπίσαμε με τους ιδιοκτήτες των κυλικείων επειδή δεν ήταν στη λίστα των self test. Αμέσως συμφωνήσαμε ότι είναι υποχρέωση τους να κάνουν το τεστ αλλιώς το κυλικείο δεν ανοίγει. Κάνουμε μια μεγάλη προσπάθεια εκστρατείας για να διαδώσουμε την υγεία αλλά και την οικονομία του κόσμου».