Στο «κόκκινο» λόγω αύξησης του επιδημιολογικού φορτίου μπήκαν τα Χανιά έπειτα από εισήγηση της υποεπιτροπής των Λοιμωξιολόγων και της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας της Δημόσιας Υγείας έναντι του κορωνοϊού.

Σε δηλώσεις του, ο δήμαρχος Χανίων Παναγιώτης Σημανδηράκης, δήλωσε αιφνιδιασμένος από την εν λόγω ανακοίνωση από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, σε σχέση με τα μέτρα και τη διαχείριση της πανδημίας. «Ανακοινώθηκε ότι από αύριο θα υπάρξουν κάποια επιπλέον μέτρα, προκειμένου να διαχειριστεί η εξέλιξη της πανδημίας στο νομό μας».

Έτσι, από αύριο, από 01:00 το βράδυ έως 06:00 το πρωί, τίθεται σε ισχύ η απαγόρευση κυκλοφορίας ενώ ταυτόχρονα απαγορεύεται και η μουσική στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Σύμφωνα με τον κ. Σημανδηράκη, η απόφαση αυτή αποτελεί ένα σημαντικό πλήγμα στην τουριστική κίνηση, «η οποία μετά από πολύ καιρό κατάφερε και βρήκε τους ρυθμούς της. Αποτελεί ένα πλήγμα το οποίο αδικεί όλους όσους προσπάθησαν και τήρησαν όλα αυτά τα μέτρα, τις οδηγίες και τα πρωτόκολλα με μεγάλη συνέπεια, το τελευταίο διάστημα».

Όπως τόνισε ο κ. Σημανδηράκης, η ομόφωνη απόφαση του συμβουλίου των Λοιμωξιολόγων δεν αφήνει πολλά περιθώρια. «Μας κάνει όλους να δώσουμε για μια ακόμη μια εβδομάδα, μια μεγαλύτερη προσπάθεια ώστε να μπορέσουμε να υπερβούμε τη δυσκολία αυτή και να επανέλθουμε σε ρυθμούς κανονικούς, για να μπορέσουμε να πετύχουμε την συνέχιση της τουριστικής περιόδου». 

Κλείνοντας την τοποθέτηση του ο κ. Σημανδηράκης, υπογράμμισε πως η εξέλιξη των κρουσμάτων που παρατηρείται τις τελευταίες ημέρες και ο αριθμός των νοσηλευόμενων στο Νοσοκομείο Χανίων, δείχνουν ότι υπάρχουν επιδημιολογικά δεδομένα που δεν επιτρέπουν κανένα απολύτως εφησυχασμό. «Από τους 30 νοσηλευόμενους, σχεδόν στο σύνολο τους, είναι πολίτες που για το δικό τους λόγο δεν έχουν εμβολιαστεί. Η επόμενη εβδομάδα απαιτεί να είμαστε υπεύθυνοι, σε όλη τη διαχείριση της πανδημίας και τήρησης των πρωτοκόλλων. Να δώσουμε ένα μήνυμα ότι ο νομός Χανίων, παρά τους περιορισμούς, εξακολουθεί να λειτουργεί, να είναι ένας προορισμός που μπορεί να καλύψει τις ανάγκες των επισκεπτών για τις διακοπές τους. Όλοι μαζί με υπευθυνότητα να προχωρήσουμε και να υπερβούμε αυτή τη δυσκολία».